blog

Bitcoin conferentie van MicroStrategy kan zorgen voor enorme prijsstijging

By 5 februari 2021No Comments

Michael Saylor en Microstrategy hielden de afgelopen twee dagen een online seminar over bitcoin. Er waren meer dan 20.000 mensen geregistreerd voor het evenement, waaronder duizenden vertegenwoordigers van bedrijven.

Bitcoin is essentieel voor strategie

Saylor’s doel is om deze directeuren, CEO en managers uit te leggen waarom hij gelooft dat bitcoin essentieel is in hun treasury-strategie. Daarnaast liet hij ook heel precies zien, welke stappen hij heeft genomen om meer dan 1 miljard dollar in bitcoin te investeren, zonder dat de marktprijs direct werd beïnvloed. Gisteren, op de laatste dag van het seminar, sprak naast Saylor, ook een aantal bekende gezichten van Coinbase, Binance, Kraken, NYDig, Fidelity, Gemini, Grayscale en vele anderen.

Saylor tijdens de openingstoespraak:

‘Er waait een grote macro-economische wind die een impact zal hebben van 400 biljoen dollar aan kapitaal. Dat kapitaal zit in fiat-instrumenten die minder waard worden. Dat kapitaal zal willen worden omgezet in sterk geld.’ En met sterk geld, ofwel sound money, doelt hij natuurlijk op bitcoin. Hij ging verder: ‘Elk bedrijf moet een van de twee keuzes maken. Of je moet minder kapitaal hebben, wat een soort zelfvernietiging is … of je moet herkapitaliseren met een actief dat sneller zal stijgen dan het tempo van de expansie van het monetaire aanbod. Dit is waar bitcoin om de hoek komt kijken.’ Ook aan de aandeelhouders wordt gedacht:’ Als je de aandeelhouderswaarde wilt maximaliseren, je aandeelhoudersvermogen wilt behouden of creëren, dan kun je ofwel werken aan een balansstrategie voor bitcoin, ofwel werken aan een winst/verlies strategie voor bitcoin.’

Iedereen heeft dezelfde vragen

De conferentie is niet alleen belangrijk omdat Microstrategy voor meer dan 1 miljard dollar bitcoin heeft gekocht. Het is niet alleen belangrijk omdat Michael Saylor een overtuigende manier heeft om bitcoin en het wereldwijde belang ervan uit te leggen. Maar het is vooral belangrijk omdat tijdens de sessies van gisteren Microstrategy en de eerder genoemde cryptobedrijven lieten zien hoe je kan beginnen met bitcoin en hoe het draaiboek uitgevoerd kan worden.

Deelnemende bedrijven hebben namelijk dezelfde vragen en perikelen als beginnende particuliere beleggers: Waar koop jij? Wanneer koop je? Hoe koop je? Dollar cost average? Alles tegelijk kopen? Wat zijn de fiscale en regelgevende gevolgen? Hoe bewaar je bitcoin? Wat zijn de gevolgen voor de veiligheid? Hoe integreer je Bitcoin in je boekhouding?

Prijsstijging van 40.000 dollar

Al deze vragen zijn de afgelopen twee dagen beantwoord door experts uit de industrie. De bedrijfsleiders zijn nu gewapend met alle informatie die ze nodig hebben om een ​​deel van hun schatkist aan bitcoin toe te wijzen. Cathie Wood van ARK Invest zegt dat als alle beursgenoteerde bedrijven 1% van hun activa in bitcoin zouden steken, we een prijsstijging zien van 40.000 dollar. Ofwel, bitcoin kan dan ruim verdubbelen.

Particulieren, financiële instellingen, bedrijven en banken

Voor veel analisten was het duidelijk dat particuliere beleggers en vervolgens financiële instellingen bitcoin zouden adopteren. Daar zijn logische fundamentele redenen voor te bedenken. Maar velen hebben de afgelopen jaren het belang van bedrijven over het hoofd gezien. Naarmate deze organisaties bitcoin adopteren, zal ook het verhaal van bitcoin verschuiven. Elk deel van de markt heeft een eigen, specifieke reden om bitcoin aan te houden.

Maar er komt nog een groep aan, en dit zal waarschijnlijk de allerlaatste groep zijn: de centrale banken. Volgens Anthony Pompliano zijn we nog niet zo ver om centrale banken van fiat naar bitcoin te bewegen. Pompliano: ‘Michael Saylor en Microstrategy doen Gods werk om duizenden bedrijven op te leiden en in staat te stellen hun Bitcoin-reis te beginnen. Deze conferentie zal een mijlpaal zijn waar we allemaal naar kunnen verwijzen als een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven in de komende weken en maanden actie gaan ondernemen.’

Bekijk de hele conferentie hier terug.

Leave a Reply