blogExchanges

Cryptocurrency SNX stijgt 18 procent na lancering Bellatrix op Synthetix

By 5 februari 2021No Comments

Synthetix heeft gisteren zijn nieuwe Bellatrix update uitgebracht. Met de update worden synthetische middelen voor DeFi-munten Aave, Uniswap, Polkadot en meer ondersteund.

DeFi op Synthetix

Het zit al in de naam van Synthetix, het project maakt synthetische activa van onder andere cryptocurrency’s. Tokens voor Aave, Uniswap, Yearn.Finance, Polkadot, REN en Compound zullen allemaal beschikbaar zijn als Synths, het label van het protocol voor zijn oorspronkelijke synthetische activa. Volgens een blogpost heeft elk nieuw token ook een overeenkomstige Inverse Synth. De update is gisteren uitgerold.

Aandelen, goud, zilver, fiat en cryptocurrency

Synthetische activa zijn ontworpen om de prijs van een onderliggend actief te volgen. Synthetix biedt gebruikers momenteel blootstelling aan synthetische activa voor crypto-activa, fiat-valuta’s en grondstoffen zoals goud en zilver. De verwachting is dat het protocol in de toekomst aandelen kan toevoegen. Hiermee zouden ze in de toekomst kunnen concurreren met Injective Protocol.

Gebruikers van Synthetix kunnen Synths verdienen door het SNX-token van het protocol te staken. Deze Synths zijn verhandelbaar op de gedecentraliseerde beurs van het protocol, Kwenta. Terwijl Synths in wezen hun overeenkomstige activaprijs nabootsen, daalt Inverse Synths in prijs naarmate de prijs van het gevolgde activum stijgt, en vice versa.

Short gaan op bitcoin en ethereum

De markt heeft goed gereageerd op de lancering van deze nieuwe coins. Maar het zijn niet alleen de nieuwe coins, ook de mogelijkheid om te shorten kan nu. Gebruikers worden gestimuleerd om shorts te openen tegen sBTC en sETH. Daarnaast is ondersteuning toegevoegd voor Synth Exchange-opschorting voor als de markt sluit. Investeerders belonen de gelanceerde initiatieven, zichtbaar in de stijging van de SNX koers. Deze is de afgelopen 24 uur met een indrukwekkende 18 procent gestegen.

Synthetix is na Ethereum het grootste derivatenprotocol, elk van zijn belangrijkste releases wordt vernoemd naar sterren in het zonnestelsel. Andere recente updates droegen illustere namen zoals Castor, Shaula en Adhara.

Leave a Reply