blog

Bitcoin beurzen Coinbase en Binance in top 1000 meest bezochte websites

By 6 februari 2021No Comments

Cryptobeurzen Coinbase en Binance hebben zich omhoog gewerkt tot de top duizend meest bezochte websites ter wereld, op basis van schattingen van SimilarWeb. Deze dienst vergelijkt de rankings van ’s werelds populairste websites.

Coinbase en Binance het populairst

In de cryptowereld zijn Coinbase en Binance wereldwijd het populairst. Binance kunnen we terugvinden op plaats 839 en Coinbase op plek 874. De top vijf meest bezochte websites ter wereld zijn Google, YouTube, Facebook, Twitter en Instagram. Naast social media vinden we in de top 100 ook veel.. websites voor volwassenen.

Als het gaat om cryptobeurzen in Amerika, is Coinbase het populairst, daar staat de website op plek 386. Binance is juist erg gewild in Rusland, daar staat de website op de 563e plaats. In december werd Binance naar schatting van SimilarWeb 86 miljoen keer bezocht, dat is volgens hun data een record.

Cryptocurrency wordt mainstream

Data afkomstig van Google

Dat de vraag naar cryptocurrency steeds groter wordt, komt duidelijk naar voren in deze statistieken. Dit zie je ook terug in de zoekinteresse, hieronder afgebeeld.Op de grafiek zie je de wereldwijde interesse naar het zoekwoord ‘bitcoin’ in de afgelopen vijf jaar. De lijn is een indexcijfer tussen 0 en 100. De piek was eind december 2017, toen bereikte de grafiek 100. In de eerste week van januari dit jaar werd het cijfer 67 bereikt. Google deelt geen absolute aantallen, maar de interesse van januari was dus 67% van de topdrukte eind december 2017.

Hierna is de bitcoinmarkt weer wat afgekoeld, maar de interesse is nog steeds hoog. Op dit moment is de populariteit van het zoekwoord bitcoin ongeveer even hoog als in eind november 2017. Dat was het moment dat je iedereen over bitcoin begon te horen praten. Van de kapper op de hoek tot aan je oma en opa, iedereen wilde plotseling bitcoin kopen.

Ook in Nederland wordt cryptocurrency steeds meer mainstream, handelsplatformen zoals BTC Direct zagen het aantal gebruikers en transacties alsmaar groeien. Die groei is vooral te danken aan de stijging van de bitcoin koers, in januari werd het hoogtepunt van ruim 34.000 euro behaald.

Leave a Reply