blog

Bitcoin analyse: kleine afwijzing bij resistance

By 2 februari 2022No Comments

Bitcoin krabbelt langzaam weer omhoog. Met hogere laagtes kruipt de koers dichter tegen een resistance. Daar wordt de prijs nu afgewezen, kunnen we een break verwachten?

Nog weinig volatiliteit

De koers schommelde deze week tussen de 35.500 (31.500 euro) en 39.300 dollar (34.800 euro). De volatiliteit is hiermee niet heel erg groot. In vergelijking met de weken ervoor is dit ‘peanuts’, terwijl een percentage verschil van 11% niet bepaald klein is. Iedereen die bitcoin kent, weet dat dit normale cijfers zijn.

Op korte termijn

Zoals te zien in bovenstaande grafiek, heeft bitcoin op dit moment een beetje moeite met de resistance rond de 39.000 dollar. De grafiek hierboven is een 4-uurs grafiek van bitcoin, waarop te zien is dat de prijs vanuit daar wordt afgewezen. Wat wel positief is, is dat er nu hogere laagtepunten worden gemaakt, samen met gelijke toppen.

Er zijn dus op dit moment genoeg verkopers rond de 39.000 om de prijs bij de resistance af te wijzen, maar investeerders kopen op steeds hogere punten in, waardoor de hogere laagtes ontstaan. Het voordeel hiervan is dat kopers mogelijk de prijs boven de weerstand kunnen drukken. Hier zijn namelijk al veel bitcoins verkocht, en ergens houdt het op. Als de bulls (kopers) van de bears (verkopers) winnen op dit punt, kan er wellicht een grotere opwaartse trend ontstaan.

Tussen twee levels

Het gevaar ontstaat wanneer de koers onder het voorgaande laagtepunt komt. Dit zou een validatie geven dat de hogere laagtes niet meer waren dan een tijdelijke opleving. Zoals besproken in de vorige analyse, zit de koers nog steeds tussen twee gigantische levels; de 40.000 dollar en de 30.000 dollar.

Toen de koers in mei van vorig jaar onder de 40.000 dollar (35.500 euro) kwam, leefde het daarna weer op naar de 40.000 om vervolgens naar 30.000 dollar (26.500 euro) te gaan (zie rood ovaal). Gezien de bitcoin deze support dit keer niet wist te houden, is dit scenario in de huidige markt ook verre van ondenkbaar.

Leave a Reply