blog

Bitcoin analyse: harde daling zorgt voor kater na feest van dit weekend

By 15 maart 2021No Comments

Terwijl wij in lockdown zitten en feestjes even niet kunnen, hield Bitcoin gewoon zijn eigen feestje dit weekend. Zaterdagavond werd een prijs boven de 60.000 dollar (50.312 euro) behaald, ofwel een nieuw record. En als we de trend bekijken van de afgelopen weken, zal dit waarschijnlijk niet de laatste zijn.

Inmiddels zijn de kaarsen van het feestje uitgeblazen en begint een enorme kater zich meester te maken.

Grote groene kaarsen

Op de week-grafiek hieronder, met de prijzen in dollars, zie je dat Bitcoin vorige week een flinke sprong heeft gemaakt. De laatste complete groene week-kaars is nog steeds groot, dus de bitcoin koers gaat nog steeds omhoog. Maar ook de rode kaarsen mogen er zijn, zoals die van drie weken geleden. Wat gaat Bitcoin deze week doen? Tijd voor de grafieken!

Bron: Tradingview

Week start in het rood

Grote pieken worden natuurlijk gevolgd door de welbekende dipjes. We zien dat de week begint met een terugval naar 57.200 dollar (47.964 euro). Tijdens het schrijven van deze analyse biedt dit prijsniveau nog support. Kunnen we verwachten dat dit houdt?

In de dag-grafiek hieronder, met de prijzen weer in dollars, kunnen we de kracht van de ondersteuning op 57.200 dollar (47.964 euro) nog beter zien, want vier dagen geleden was dit het lanceerplatform voor de piek van afgelopen weekend. Dus ja, we hebben wel een katertje na het feestje van zaterdagavond, maar Bitcoin is nog jong en kan zich snel herpakken. Ook 55.800 dollar (46.790 euro) heeft zich al bewezen als ondersteuning, dus die hebben we ook nog achter de hand.

Bron: Tradingview

Laten we nog even verder inzoomen naar de 4 uurs-grafiek hieronder. Daar zien we dat indien de bovengenoemde steun niet houdt we nog een sterk niveau hebben op 54.900 dollar (46.036 euro). Bij de 1e oranje cirkel is dit voor het eerst weerstand, maar nadat de prijs dit niveau wist te doorbreken werd het een ondersteuning, zoals je kan zien in cirkel 2 en 3. Hopelijk kan dit niveau weer ondersteuning bieden, als dat nodig is.

Bron: Tradingview

Sterke daling gaande

Wat we ook nog zien is dat de EMA50, de groene lijn van zich laat horen. EMA50 staat voor Exponential Moving Average over de laatste 50 kaarsen en is een voortschrijdend gemiddelde, maar waarbij de recente data zwaarder weegt dan de oudere data. Hierdoor is deze nauwkeuriger dan de SMA50 (Simple Moving Average over 50 kaarsen).

Ok, Bitcoin beweegt sneller dan ik kan schrijven en er is een sterke daling ingezet. Dit is een reactie op verschillende FUD-momenten (Gemini volume doet gek en hack bij exchange Roll met als gevolg dat er veel posities zijn geliquideerd). In de 1 uurs-grafiek zakken we al door de EMA200 heen. Maar op de 4-uursgrafiek zitten we nog rond de EMA50, dus er nog niets aan de hand.

Bron: Tradingview

Wat kunnen we van Bitcoin verwachten?

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin de komende week wanneer de emoties weer bedaard zijn? In de laatste grafiek geven we twee scenario’s, één bullish (positief) en één bearish (negatief):

Bron: tradingview

Bullish (positief)

Wanneer het stof weer is gaan liggen en we ons weer realiseren dat Bitcoin echt super veilig is (in tegenstelling tot de social tokens), kan het vertrouwen weer zorgen voor een opmars. We kunnen weer naar 57.200 dollar (47.964 euro) stijgen en net als vorige week de weg terugvinden naar 61.800 dollar.

Bearish (negatief)

Mocht de daling doorzetten, dan vinden we weer steun op 52.000 dollar (43.604 euro) en de oude bekende 49.700 dollar (41.675 euro). Met name deze laatste was de laatste tijd erg sterk en het moet wel heel gek lopen als deze niet weer als ondersteuning kan dienen.

Leave a Reply