blogExchanges

NBA finalist Miami Heat mogelijk gesponsord door bitcoin beurs FTX

By 15 maart 2021No Comments

Crypto beurs FTX wil het stadion van NBA-basketbalteam Miami Heat sponsoren. Hiervoor zijn ze in gesprek met vertegenwoordigers van Miami-Dade County in Florida, waar het team is gevestigd.

De huidige sponsor is vliegmaatschappij American Airlines, en het stadion heet dan ook American Airlines Arena.

Webdomein geregistreerd

Lokale krant Miami Herald schreef afgelopen vrijdag dat FTX dichtbij het tekenen van een deal is met Miami-Dade County, dat eigenaar is van het stadion en verantwoordelijk is voor naamgeving. Volgens de krant registreerde een onbekende partij ftxarena.com, die naam is ook op verschillende social-mediakanalen geclaimd.

Mocht de deal doorgaan, dan wordt FTX de eerste cryptocurrency beurs die een grote professionele sportlocatie in de VS sponsort. Als niet-Amerikaan zou je verwachten dat Coinbase er met deze eer vandoor zou gaan, dat is toch een van de grootste bitcoin bedrijven ter wereld.

Mainstream en adoptie

Maar wat een mooie tijd om in cryptocurrency te zitten. Dit lijkt het jaar te worden van massale mainstream adoptie. We zitten te midden van een bitcoin koers die dit weekend door de 50.000 euro schoot, een NFT cryptocurrency die voor 69 miljoen dollar is verkocht en adoptiecurve onder bedrijven en instituties die zijn weerga niet kent.

Sam Bankman-Fried is de oprichter van FTX en bij een verzoek tot commentaar ontkende, nog bevestigde hij. Zijn respons: ðŸ‘€ (twee ogen-emoji). Bankman-Fried houdt zich vooral bezig met DeFi en de handel in cryptoderivaten, ook maakte hij bekend 5 miljoen dollar te hebben geschonken aan de succesvolle presidentiële campagne van Joe Biden.

Underdog in de finale

Vorig jaar behaalde de Miami Heat de finale van het NBA-seizoen. Hierin verloren ze van het Los Angeles Lakers van Lebron James en Anthony Davis. Ironisch genoeg won de Heat voor het laatst het kampioenschap toen Lebron James voor Miami speelde, met andere sterren zoals Wade en Bosh.

Niemand verwachtte eigenlijk dat de Heat afgelopen jaar de finale zou halen, omdat er stevige concurrentie was in hun divisie. De play-offs werden in een bubbel afgewerkt in Orlando, op het terrein van Disney. Dit seizoen wordt er weer in stadiums gespeeld en zijn fans beperkt welkom.

De National Basketball Association werkt met Dapper Labs aan Top Shot. Hier worden NFT’s aangeboden van NBA-spelers.

Leave a Reply