blog

Binnen 12 maanden verbreekt bitcoin record van 20.000 dollar

By 26 maart 2020No Comments

Elke zichzelf respecterende trader heeft tegenwoordig een nieuwsbrief waar je je op kan abonneren. Zo ook Dan Morehead, de CEO van blockchain en crypto hedgefonds Pantera Capital. In de laatste editie zegt hij dat hij gelooft dat bitcoin de komende 12 maanden de 20.000 dollar kan verbreken.

Nog nooit zoiets meegemaakt

Zijn redenering is vooral gestoeld op dat de huidige wereldwijde economische crisis ongekend groot is. Morehead schrijft:

Ik heb 35 jaar lang gehandeld volgens wereldwijde macroverstoringen. Dit is er eentje als geen ander. Dit zal zeker een einde maken aan de langste wereldwijde expansie ooit. Het zal waarschijnlijk een grotere wereldwijde economische impact hebben dan welke recessie dan ook in de recente geschiedenis.

Grote banken onderschrijven zijn stelling

Morehead is van mening dat de economische gevolgen groter zijn dan welke naoorlogse recessie dan ook. Hij citeert gegevens van Goldman Sachs en JP Morgan waaruit blijkt dat er een wereldwijde krimp in de economie aankomt.

De huidige macro-omgeving en de voorspellingen, geven bitcoin vrij baan om komend jaar te herstellen en door te groeien.

Bitcoin is geboren in een financiële crisis en zal zijn volwassenheid vinden in de huidige..

Hij doet ook een duit in het zakje over de geldpers van de FED.

Nu we in de biljoenen zitten, moet het tekort een positieve invloed hebben op de prijs van dingen die niet kwantitatief gemakkelijk te maken zijn: aandelen, onroerend goed, cryptocurrency in verhouding tot de prijs van geld. Anders gezegd, de bitcoin/dollar wisselkoers zal stijgen.

In verschillende fasen

Morehead verwacht dat BTC in fasen zal herstellen, omdat investeerders met grote hoeveelheden kapitaal nieuwe kansen onderzoeken.

De prijs van bitcoin kan de komende twaalf maanden een nieuw record vestigen. Het gaat niet van de ene op de andere dag gebeuren. Mijn beste gok is dat institutionele beleggers 2 tot 3 maanden nodig hebben om hun huidige portefeuilleproblemen te herschikken. Nog eens 3 to 6 maanden om nieuwe kansen te onderzoeken, zoals noodlijdende schulden, speciale situaties, crypto, enz. Als ze vervolgens allocaties gaan maken, zullen die markten echt beginnen te stijgen.

Veel ervaring

Hoewel niets zeker is, zegt Morehead dat zijn team bij Pantera zich nu positioneert voor een crypto-piek. Ofwel, hier begint het reclamepraatje.

Mijn enige taak is om je geld te beheren in de cryptocurrency markten. Ik ben er sterk van overtuigd dat het vastgestelde beleid uiteindelijk netto-positief zal zijn voor cryptocurrency’s. Zo positioneren we ons.

Morehead begon in 2013 met het aanbieden van koersanalyses voor bitcoin. Destijds werd de munt verhandeld voor 65 dollar, hij voorspelde toen al een bitcoin van 5.000 dollar.

Pantera Capital is nu een van de grootste cryptofondsen en investeert veel in andere cryptobedrijven. Denk aan Bakkt, Ripple, Abra, Circle en ShapeShift.

Leave a Reply