blog

Ripple volgende cryptobedrijf dat doneert in strijd tegen coronavirus

By 26 maart 2020No Comments

De Ripple Foundation is het volgende cryptobedrijf dat doneert om het coronavirus te bestrijden. Ze hebben aangekondigd 200.000 dollar te doneren aan de in San Francisco gevestigde non-profit Tipping Point Community en de Silicon Valley Community Foundation.

Veiligheid boven alles

Net als de rest van de wereld, werken medewerkers van Ripple nu vanuit huis. Vorige week gaf developer van Ripple Nik Bougalis nog een soort online masterclass over hoe je een team aanstuurt terwijl iedereen thuis werkt.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, maakte duidelijk dat het bedrijf prioriteit gaf aan het welzijn van zijn team en wil daarom dat iedereen thuis blijft. Garlinghouse blijft ook in deze tijden achter zijn product staan.

Terwijl wereldeconomieën één voor één de deuren sluiten om het virus te bestrijden, is er volgens Garlinghouse een grote behoefte aan het overmaken van geld over de hele wereld.

Over veiligheid gesproken, Brad Garlinghouse sprak zich laatst negatief uit over scam-accounts die zich voordoen als de CEO van Ripple. Deze accounts zijn vooral op YouTube te vinden, en pretenderen XRP weg te geven aan volgers. Garlinghouse betreurt het feit dat zijn naam overal wordt genoemd, vooral in deze tijden van onzekerheid. Volgens hem zijn mensen dan extra kwetsbaar en maken scammers daar misbruik van.

Meer liefdadigheidsinspanningen

Binance Charity, het op blockchain gebaseerde donatieplatform van een van ’s werelds grootste cryptobeurzen, startte onlangs de Crypto Against COVID-campagne. Binance bracht de bal aan het rollen met een donatie van 1 miljoen dollar.

Op 12 maart lanceerde het Italiaanse Rode Kruis een bitcoin inzamelingsactie om de ziekte te bestrijden. Op het moment van schrijven is het gelukt om meer dan 21.000 dollar bij elkaar te krijgen, terwijl het streefbedrag 10.000 dollar was.

XRP koers herstelt nog niet

Op dit moment wordt XRP, de munt van Ripple, verhandeld voor 0,15 euro per stuk. De koers lijkt zich nu voornamelijk zijdelings te bewegen.

Leave a Reply