blog

Binance en andere exchanges verwijderen Bitcoin SV (BSV)

By 16 april 2019No Comments

Vanaf 22 april is het niet meer mogelijk om in Bitcoin SV te handelen op cryptocurrency exchange Binance. Dat maakte de exchange afgelopen maandag bekend in een officieel statement op de website.

Waarom verwijdert Binance de cryptomunt Bitcoin SV?

De verwijdering van Bitcoin SV (of in het Engels ook wel: delisting) zorgt voor veel ophef in de cryptocurrency community. De weg naar de delisting leest daarom als een soap. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Het korte antwoord is door het handelen van Craig Wright, de bedenker van Bitcoin SV (BSV). Craig Wright is tevens de man die beweert dat hij Satoshi Nakamoto is, de bedenker van Bitcoin. Dat heeft hij tot dusver overigens nog nooit kunnen bewijzen. In de cryptocommunity wordt Wright dan ook vaak een oplichter genoemd.

Deze hetze richting Craig Wright bereikte vorige week een hoogtepunt. Een Twitteraar genaamd @Hodlonaut noemde Craig Wright een ‘trieste scammer’ en ‘psychisch ziek’. De echte identiteit van Hodlonaut is onbekend, niemand weet wie er onder dit pseudoniem schuilgaat.

Craig Wright pikte de woorden van Hodlonaut niet, en beloofde een beloning van vijfduizend dollar voor degene die de identiteit van Hodlonaut bekend weet te maken. En daar bleef het niet bij. Craig Wright dreigde later gezamenlijk met Bitcoin SV-aanhanger Calvin Ayre een rechtzaak aan te spannen richting Hodlonaut.

De acties van Craig Wright lijken succesvol te zijn, het account van Hodlonaut is nu verwijderd van Twitter.

Cryptocommunity reageert, Binance verwijdert Bitcoin SV

Maar de rechtszaak van Craig Wright bracht veel teweeg op Twitter. Vooraanstaande Twitteraars in de cryptowereld betuigen steun aan de anonieme Hodlonaut. De hashtag #WeareallHodlonaut is trending binnen de cryptowereld.

En op 12 april bracht Changpeng Zhao, CEO van Binance een statement uit:

Het bleef niet bij loze woorden, want op maandag 15 april werd bekend dat Binance de munt Bitcoin SV gaat verwijderen van het platform. Deze actie werd door veel bitcoin-aanhangers toegejuicht.

Ook andere exchanges verwijderen Bitcoin SV

Niet alleen Binance verwijdert Bitcoin SV. Ook andere vooraanstaande cryptocurrency exchanges gaan overstag. Dit zijn de laatste ontwikkelingen:

Wil je het officiële statement van Binance teruglezen? Deze vind je hier.

Leave a Reply