blog

Bereid je voor, vrijdag verloopt voor 1 miljard dollar aan bitcoin opties

By 22 juni 2020No Comments

De bitcoin rally van begin 2020 lijkt tot stilstand te zijn gekomen, de prijs komt nauwelijks boven de 10.000 dollar per bitcoin uit. Sinds het begin van het jaar is bitcoin wel met 30% gestegen, en de koers is nu ongeveer 9.400 dollar.

Meer dan 100.000 contracten

Deze week wordt extra spannend voor de bitcoin koers. Op 26 juni verlopen namelijk meer dan 100.000 bitcoin opties, met een totale waarde van 930 miljoen dollar. Dat is bijna 70% van alle opties op bitcoin.

Nu denk je misschien, boeiend. Maar het aflopen van deze contracten (en de anticipatie daarop) kan leiden tot prijsvolatiliteit, zowel omhoog als omlaag. Er zijn veel voorbeelden waarbij opties afliepen en de markt op en neer bewoog. En vandaag de dag is die optiemarkt alleen maar groter geworden.

Volgens analistenbedrijf Skew is hier 1,3 miljard dollar mee gemoeid, het dubbele van een paar maanden geleden. Deribit, cryptobeurs uit Panama maar met wortels in Nederland, is goed voor 77% van de bitcoin optiemarkt. De gereguleerde varianten van CME en LedgerX beginnen wel terrein te winnen.

Opties zijn er in twee soorten, of je gaat long (gokt op stijgende koers) of je gaat short (gokt op dalende koers). De verhouding tussen de twee is goed gebalanceerd op de markt. Bij CME zijn ze wel positiever, daar gokt 75% op een bitcoin van 11.000 dollar of hoger.

Coronavirus kan weer parten spelen

Er speelt nog iets, naast de opties op bitcoin. Volgens Forbes dalen aandelen weer vanwege een heropleving van de coronavirus besmettingen in Europa, de V.S. en China.

Dat bevestigt Chris Thomas, hoofd digitale activa bij Swissquote Bank ook tegen Coindesk. ‘Het belangrijkste om in de loop van de volgende weken op te letten is de verkoop van aandelen gerelateerd aan Covid-19. Als de markten negatief reageren op de toegenomen Covid-19 gevallen, kunnen we meer paniek zien en dat heeft ook effect op de koers van bitcoin.’

Leave a Reply