blog

Bekijk laatste aflevering van The Simpsons over blockchain en cryptocurrency

By 24 februari 2020No Comments

In de nieuwste aflevering van The Simpsons, uitgezonden op 23 februari 2020, wordt uitgelegd hoe cryptocurrency’s en blockchain werken. Geheel in stijl uiteraard.

Aflevering 13 van seizoen 31

Mocht je de hele aflevering willen zien, bekijk dan aflevering 13 van seizoen 31. The Simpsons is een van de langstlopende Amerikaanse tv-shows.

In het fragment hierboven geeft Crypto Nobes een voorproefje. In de eerste 1:31 minuut wordt uitgelegd hoe blockchain werkt. De aflevering heet Frinkcoin omdat professor Frink cryptocurrency introduceert aan Lisa Simpson via “TV’s meest geliefde wetenschapper, Jim Parsons.”  Parsons is de acteur die Sheldon Cooper speelde in The Big Bang Theory.

Boodschap komt zingend veel beter over

Parsons legt verder uit dat mensen denken dat hij een nerd is, maar eigenlijk is hij heel cool. Daarom mag hij het coole onderwerp van gedistribueerde, op consensus gebaseerde cryptocurrency uitleggen.

Om cryptocurrency te laten werken, hebben we een record nodig van elke transactie die plaatsvindt. Deze worden vastgelegd in wat een gedistribueerd grootboek wordt genoemd. Wanneer je de valuta gebruikt, wordt de transactie in het grootboek geregistreerd. En wanneer een grootboek vol raakt, wordt het toegevoegd aan een ketting van eerdere boeken. Dat is de blockchain.

Blockchain zingt verder: ‘Ik ben een consensus van gedeelde en gesynchroniseerde digitale gegevens verspreid over meerdere platforms van Shanghai tot Grenada. Elke dag sta ik dichter bij het geld van de toekomst. Niet in je portemonnee, ik zit in je computer.’

We weten wie Satoshi is

Parsons eindigt met een humoristisch overzichtje van wat cryptocurrency is. Interessant is dat hij zegt te weten wie Satoshi is, maar dat hij het niet vertelt.

Bitcoin in 2020

Bitcoin wordt vaker genoemd in tv-series. Vooral The Blacklist en Mr Robot gebruiken bitcoin regelmatig. Dit jaar komt de Italiaanse productie Black Bishop uit. Uiteraard gaat het niet over hoe gaaf bitcoin is, maar over illegale transacties op het darkweb. In januari kwam de Australische documentaire Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet uit. Deze is gefinancierd via Kickstarter.

Leave a Reply