blog

Binnenkort vliegtuigtickets kopen met cryptocurrency bij Norwegian Air

By 23 februari 2020No Comments

Sommigen vinden bitcoin een manier om waarde op te slaan, anderen willen er mee kunnen betalen. Voor de tweede groep is er goed nieuws. Binnenkort is het mogelijk om vliegtickets van Norwegian Air met cryptocurrency te betalen. Dat blijkt uit een interview  (in het Noors en achter een betaalmuur, je kan niet alles hebben) met de directeur van de Noorse cryptobroker NBX, Stig Kjow-Mathisen.

Connecties maken het makkelijker

Toevallig is Kjos-Mathisen de schoonzoon van Bjørn Kjos, de oprichter en directeur van Norwegian Air. Bjørn Kjos is zelf ook actief betrokken met de oprichting van NBX in 2019. Al bij de oprichting van de exchange ontstond het plan om cryptocurrency aan te bieden als betaalmiddel bij Norwegian Air. Toch handig, die connecties!

Nu lijkt het plan dan bijna werkelijkheid te gaan worden. Volgens Kjos-Mathisen kunnen klanten namelijk al binnenkort met cryptocurrency betalen: ‘Alles staat klaar aan onze zijde.’ Waarschijnlijk kunnen geïnteresseerden al in de lente hun tickets kopen met cryptocurrency.

En dat maakt het betalen bij Norwegian Air in de toekomst een stuk gemakkelijker. Nu kan je alleen nog betalen met bankoverschrijving of creditcard. De transactiekosten bij online creditcard aankopen kunnen namelijk flink oplopen. Maar als je nu met bitcoin betaalt, dan betaal je slechts 84 dollarcent per transactie, ongeacht om welk bedrag het gaat.

Het is nog onduidelijk welke cryptomunten Norwegian Air gaat accepteren. Die informatie komt later pas beschikbaar.

Grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië

Mocht het doorgaan, dan is het een flinke stap voor de acceptatie van cryptocurrency. Norwegian Air is namelijk de grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië. In Europa staat het bedrijf op de achtste plek.

Norwegian Air vliegt naar bestemmingen in heel Europa en Noord-Afrika. Ook vliegen ze naar bepaalde steden in Noord- en Zuid-Amerika.

In 2018 werd de maatschappij nog door Skytrax uitgeroepen als beste budgetmaatschappij van Europa. Dat jaar vervoerde het bedrijf ruim 37 miljoen passagiers, een record voor de Norwegian Air.

Bron header-afbeelding: Norwegian Air

Leave a Reply