blog

Isaiah Jackson: ‘Cryptocurrency vergroot onafhankelijkheid bij Amerikaanse minderheden’

By 24 februari 2020No Comments

In een aflevering van podcast Off The Chain spreekt Pompliano met auteur Isaiah Jackson over het boek ‘Bitcoin & Black America’. Jackson merkt op dat Afro-Amerikanen anders worden behandeld door de traditionele bankindustrie. Volgens hem kan deze bevolkingsgroep door middel van cryptocurrency het heft weer in eigen handen nemen.

Volgens Twitter-CEO Jack Dorsey is deze podcast, maar met name het boek, een echte aanrader.

Het boek werd al in juli vorig jaar gepubliceerd, maar krijgt nu hernieuwde aandacht door de oprichter van Twitter. Terecht ook, want Isaiah Jackson snijdt een belangrijk onderwerp aan in zijn boek.

Minderheden worden achtergesteld in Amerika

In de podcast vertelt Jackson hoe cryptocurrency en blockchain achtergestelde minderheden in Amerika kansen biedt. Zelfs in een ontwikkeld land als Amerika hebben Afro-Amerikanen het moeilijk. Banken, supermarkten en apotheken mijden volgens Jackson vaak gebieden waar veel minderheden wonen.

Hierdoor heeft deze bevolkingsgroep een slechtere toegang tot het financiële systeem. Het gebruik van geldautomaten, het verzilveren van cheques of het verzenden van geld naar familieleden wordt bijvoorbeeld moeilijker. Het gebruiken van cryptocurrency kan voor velen van hen een voordeel bieden volgens auteur Isaiah Jackson.

Nog veel scepticisme onder Afro-Amerikanen

Daarnaast merkt Jackson op dat deze bevolkingsgroep nog sceptisch is over bitcoin, velen denken dat bitcoin een scam is of dat het niet meer bestaat. Duidelijke educatie en meer informatie over cryptocurrency kan dat probleem oplossen.

Ook is het voor veel Afro-Amerikanen een uitdaging om te investeren in cryptocurrency aangezien zij hier nog steeds het traditionele banksysteem voor nodig hebben.

Het boek van Jackson toont aan dat cryptocurrency een oplossing kan bieden om sociale ongelijkheid in Amerika tegen te gaan. Door het gebruik van cryptocurrency heeft iedereen namelijk een gelijke toegang tot het financiële systeem, ongeacht afkomst of woonplaats.

Benieuwd naar het boek van Isaiah Jackson? Je kan het boek hier bestellen.

Leave a Reply