blog

Bankdirecteur voorspelt waarde bitcoin 318.000 dollar in december 2021

By 16 november 2020No Comments

Een senior medewerker van de Amerikaanse financiële gigant Citibank heeft een rapport geschreven over zijn verwachting van bitcoin de komende jaar. De analist schreef dit op basis van overeenkomsten tussen de goudmarkt uit de jaren 70 en bitcoin.

Prijsschommelingen zijn goed

Het hele bestaan ​​van bitcoin wordt gekenmerkt door grote prijsschommelingen, precies het soort ding dat een langetermijntrend ondersteunt, aldus Thomas Fitzpatrick, een directeur bij Citibank, in zijn analyse. De analyse van de bitcoin koers is uitsluitend bedoeld voor institutionele klanten van de bank.

318.000 dollar eind 2021

Het rapport werd afgelopen zaterdag voor het eerst gelekt naar de cryptocurrency-gemeenschap door Twitter gebruiker ClassicMacro. Hij merkte op dat Fitzpatrick van ontzettend ambitieuze voorspellingen, ofwel target moon.

Fitzpatrick wees op de wekelijkse grafiek van bitcoin en gebruikte een technische analyse van eerdere hoogte- en dieptepunten. Hij kwam op een koersdoel van 318.000 dollar in december 2021.

Technische analyse en goud

Helemaal fantastisch natuurlijk, maar uiteindelijk moet je dit soort voorspellingen met een korreltje zou nemen. Dat zegt ook ClassicMacro: ‘Dit soort technische analyses zijn van weinig waarde. Zo ver vooruit kijken in de tijd met een technische analyse biedt geen voordeel om doelen te raden. Het enige wat we weten is dat de prijs waarschijnlijk zal blijven stijgen.’

De directeur van Citibank keek goed naar de ‘exponentiële beweging’ van bitcoin van 2010-2011. Dit deed hem sterk denken aan de goudmarkt van 1970. Goud bewoog 50 jaar lang in een beperkt kanaal tussen 20 en 35 dollar. De koers explodeerde pas nadat er een wijziging in het fiscale beleid plaatsvond door de regering van Nixon in 1971.

Veel factoren spelen mee

Een ontkoppeling van goud en fiat-valuta’s, de COVID-19-pandemie en de wens van centrale banken om een ​​agressief kwantitatief versoepelingsbeleid te voeren, zou volgens Fitzpatrick kunnen leiden tot een toekomstige explosieve prijsgroei in bitcoin.

Een voordeel aan dit soort mooie voorspellingen is dat je de aandacht trekt. ‘Lezers vinden dit geweldig’, zei ClassicMacro. ‘Waar het hier om gaat, is dat de klanten van Citi worden blootgesteld aan de bitcoin moon.’

Leave a Reply