blog

Gerealiseerde waarde bitcoin op hoogste punt ooit

By 16 november 2020No Comments

Bitcoin en ethereum breken records als we naar één belangrijke statistiek kijken. De gerealiseerde prijs van bitcoin heeft vandaag een recordhoogte bereikt, terwijl de gerealiseerde prijs van ethereum het ​​hoogste punt in 22 maanden heeft behaald.

Mooi prijs gerealiseerd

De gerealiseerde prijs van bitcoin heeft het hoogste punt ooit van 6.903 dollar (5.815 euro) aangetikt, volgens berekeningen van het analysebedrijf van Glassnode. De laatste keer dat de gerealiseerde prijs van bitcoin het hoogste punt ooit behaalde was begin augustus toen deze 6.000 dollar bereikte, omdat het aanbod gelijkmatiger werd verdeeld over de houders.

Wat is de gerealiseerde waarde?

De gerealiseerde prijs is niet hetzelfde als de echte, huidige bitcoin koers. In plaats van de huidige koers van bitcoin te nemen, neemt gerealiseerde prijs de prijs van elke bitcoin toen deze voor het laatst werd verplaatst. Met verplaatsen bedoelen we dat de bitcoin van het ene naar het andere walletadres is verzonden. Dit hoeven niet per se verkopen te zijn natuurlijk. De gerealiseerde prijs telt vervolgens al die individuele prijzen op en maakt er een gemiddelde van. Vervolgens wordt die gemiddelde prijs vermenigvuldigd met het totale aantal munten in omloop.

Het idee is om alle bitcoins die stof verzamelen in lang vergeten wallets van deze berekening uit te sluiten. Het tijdsgevoelige aspect van gerealiseerde prijs is bedoeld om een ​​betrouwbaarder beeld te geven van het totale netwerk, door niet verhandelbare bitcoins niet mee te nemen.

Coinmetrics ontwikkelde deze manier om naar de koers te kijken, omdat ze vinden dat marketcap (koers*alle munten in omloop) te plat is. De term marketcap komt uit de aandelenwereld, maar er zijn grote verschillen tussen crypto en aandelen die je volgens Coinmetric niet kunt negeren. In tegenstelling tot aandelen kunnen crypto’s verloren gaan,  niet opgeëist worden of aangetast worden door bugs.

Niet alleen bitcoin

Deze metriek is ook van toepassing op andere coins dan bitcoin. Glassnode meldt dat de gerealiseerde prijs van Ethereum het hoogste punt in 22 maanden van 257,67 dollar heeft bereikt.

Ondertussen beweegt de echte marktwaarde ofwel de koers van bitcoin zo rond de 16.250 dollar (13.700 euro), een stijging van 1,5 procent vergeleken met gisteren. Voor de nieuwkomers, in cryptoland is dat stabiel.

Leave a Reply