blog

BTC Direct bij Telegraaf: nieuw geld zoekt het hoogste rendement en dat is bitcoin

By 16 november 2020No Comments

Marketeer Toon Schraven van BTC Direct mocht eind vorige week aanschuiven bij de Crypto Update van de Telegraaf. Presentator Wilson Boldewijn vroeg hem het hemd van zijn lijf over bitcoin. Hij was vooral benieuwd hoe grote ontwikkelingen uit de financiële en politieke arena’s van invloed zijn op de bitcoin koers. Bekijk de video hier.

Grote bedrijven stappen in bitcoin

Het interview begon met een gesprek over de koers. Dat is een traditie die Boldewijn al jaren trouw volgt. De bitcoin koers heeft de afgelopen maanden ook ontzettend mooie dingen laten zien, waaronder een stijging van 12.000 dollar naar 16.000. Schraven somt een paar mogelijke oorzaken op:

  • MicroStrategy koopt voor honderden miljoenen dollars bitcoins
  • Square legt 50 miljoen dollar in voor bitcoins
  • Grayscale wil 7 miljard dollar
  • Grote individuele investeerders, whales, stappen in bitcoin

Invloed verkiezingen Biden

Boldewijn vroeg ook naar Schravens mening over de invloed van de Amerikaanse verkiezingen op de bitcoin koers. Schraven: ‘Waarschijnlijk wel, je zag toen bekend werd dat Biden de winnaar zou worden van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, dat de koers met 10- 15 procent steeg. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het stimuleringspakket dat Amerika de wereld in wil pompen. Het is bekend dat Biden hier aanzienlijk meer geld in wil pompen dan Trump.’

‘Dit geld gaat op zoek naar rendement, wereldwijd.’

Boldewijn begon ook over de crypto registratie van De Nederlandsche Bank (DNB). Schraven zegt dat een app als BLOX perfect aansluit bij de eisen van de regelgevers. DNB wil namelijk dat cryptobedrijven weten van wie walletadressen zijn. BTC Direct is nog in overleg met DNB voor toevoeging aan het cryptoregister.

Kapitaal ophalen

Het gesprek ging verder in op tokens en het nut hiervan. De presentator vroeg Schraven ook naar het toekomstbeeld van BTC Direct, aangezien het bedrijf 11 miljoen euro heeft opgehaald bij investeerders. Schraven antwoordt door te zeggen dat het gros van het geld gebruikt wordt om te groeien, om mensen aan te trekken die willen werken in bitcoin en blockchain.

BTC Direct speelt hiermee in op de ‘grote meute die aan de voordeur staat bij de volgende bull run.’

Leave a Reply