blog

Analyse: Bitcoin richting 46.420 euro door deze koersformatie

By 10 februari 2021No Comments

Als bitcoin zelfs op het NOS-journaal komt, dan weet je dat we ons in een bull market bevinden. Bitcoin lijkt nu echt losgebroken te zijn, en 50.000 dollar (41.184 euro) is nu helemaal niet zo ver weg meer. Die waarde kan snel bereikt worden. De grafieken in deze analyse zijn uitgedrukt in dollar.

Bullish pennant

Want als het aan deze koersformatie ligt, kan de vlag uit. Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van de bitcoin koers.De koers lijkt een bullish pennant te vormen. Dat is een koersformatie die meestal leidt tot een grote stijging. 

Een pennant betekent wimpel, en dat zie je ook wel terug in de grafiek. Eerst zie je een aanzienlijke stijging, dat is de mast. Op de grafiek is dat de linker zwarte lijn. Daarna beweegt de koers in een wimpel, tussen de twee blauwe lijnen die elkaar opzoeken.

Breekt bitcoin uit de bullish pennant? Dan is het koersdoel zo groot als de mast. In dit geval betekent dit dat bitcoin kan stijgen naar 56.350 dollar, omgerekend meer dan 46.420 euro.

Volop institutionele interesse in bitcoin

Hoe komt het dat de koers zo hard stijgt? De voornaamste reden is de institutionele interesse in bitcoin. Steeds meer beursgenoteerde bedrijven en vermogensbeheerders durven een deel van hun kasreserves of portfolio om te zetten in bitcoin.

Vorige week hield CEO Michael Saylor van MicroStrategy een online seminar van twee dagen voor bedrijven die willen investeren in bitcoin. De interesse was enorm, er waren meer dan 20.000 geïnteresseerden die zich inschreven, waaronder duizenden vertegenwoordigers van bedrijven.

Die interesse zie je ook terug in de populariteit van het Grayscale Bitcoin Trust, het grootste bitcoin fonds ter wereld. De afgelopen maand breidde Grayscale zijn fonds uit met meer dan 43.000 bitcoin, ter waarde van 2 miljard dollar. Eerder deze week schreven wij dat het Miller Value Funds van hedgefondsbeheerder Bill Miller maximaal 337 miljoen dollar in bitcoin wil investeren via Grayscale.

De investering van Tesla lijkt een omslag te zijn. Niet alleen vanwege de bekendheid van het bedrijf, maar ook omdat voorman Elon Musk van plan is om betalingen in bitcoin te accepteren.

Litecoin oprichter Charlie Lee vertelt in een interview met Decrypt waarom dit belangrijk is: ‘Ik denk dat dit enorm is. Wanneer winkeliers bitcoin accepteren zonder deze te verkopen, kunnen we uitbreken uit het fiat-systeem. We kunnen dan een circulaire economie creeeren waarbij winkeliers cryptocurrency accepteren en salaris betalen in cryptocurrency.

Balans op beurzen blijft maar dalen

Dan hebben we het alleen maar over de vraag naar bitcoin, maar aan de aanbodzijde gebeurt er ook iets interessants. Tot aan januari 2020 steeg het aantal bitcoins dat in handen is van cryptobeurzen. Maar vanaf vorig jaar begint er steeds meer bitcoins uit de wallets van cryptobeurzen te stromen.

Het lijkt erop dat investeerders er vaker voor kiezen om hun bitcoins zelf te bewaren, in plaats van op een cryptobeurs. En als het aanbod op de beurs daalt, terwijl de vraag stijgt, is dit alleen maar positief voor de koers.

Wat verwachten we van bitcoin?

Onze verwachting van gisteren blijft nog steeds staan, maar het wordt wel spannend. Bitcoin is aan het koorddansen met de groene lijn, welke kant gaat de koers op? We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief) op de vier uurs-grafiek.

Bullish

Bitcoin beweegt rond de groene lijn, deze bevindt zich op 46.000 dollar (37.930 euro). Wat als bitcoin daar doorheen breekt? Het volgende niveau is in dat geval 53.000 dollar (43.662 euro), de blauwe lijn op de grafiek. En als bitcoin het koersdoel van de bullish pennant bereikt kunnen we een prijs van 56.350 dollar (46.420 euro) verwachten.

Bearish
Maar wat als bitcoin toch door de groene lijn zakt? In dat geval vinden we de volgende ondersteuning pas op 41.000 dollar (33.776 euro), de oranje lijn op de grafiek. Wanneer bitcoin hier ondersteuning vindt is dat positief. De weerstand van afgelopen maanden is dan een nieuw steunpunt.

Breekt bitcoin ook door de oranje lijn, dan vindt de koers waarschijnlijk steun op 30.000 dollar. Dat is de rode lijn op de grafiek.

Leave a Reply