blog

Amerikaans politicus nodigt Elon Musk uit te verhuizen naar Wyoming

By 9 februari 2021No Comments

Nu Tesla heeft geïnvesteerd in bitcoin, is Elon Musk meer dan welkom om te verhuizen naar Wyoming. Tenminste, als het aan Amerikaans senator Cynthia Lummis ligt wel. Lummis is fervent voorstander van bitcoin en cryptocurrency, en wil van Wyoming een crypto-vriendelijke staat maken.

Beste wetten voor digitale valuta

Gisteren sprak Cynthia Lummis de CEO van Tesla persoonlijk toe: ‘Hey Elon Musk, ik hoor dat Wyoming een van de meest crypto-vriendelijke staten is in dit land, en dat deze staat de beste wetten heeft voor digitale valuta in de Verenigde Staten. Ooit gedacht om te verhuizen?’

In een interview met Cointelegraph laat woordvoerder Abegail Cave, woordvoerder van Cynthia Lummings, weten dat Wyoming gunstige regelgeving voor cyrptocurrency heeft ontwikkeld. Deze regelgeving moet innovatie en participatie in de wereld van digitale valuta’s aanmoedigen.

Cave: ‘Tesla vindt innovatie belangrijk, en het is geweldig om te zien dat dit Amerikaans succesverhaal de waarde van digitale valuta’s erkent. Mocht Elon Musk of zijn bedrijven ooit een nieuw thuis nodig hebben, dan kunnen ze geen betere plek vinden dan Wyoming.’

De Republikeinse Cynthia Lummis is begin dit jaar verkozen als senator en is sinds vorige week onderdeel van de Banking Comittee van de senaat. Een belangrijke taak, dit bestuursorgaan heeft zeggenschap over banken en monetair beleid in Amerika. Haar verkiezing in de senaat is dus goed nieuws voor degenen die graag een minder strenge regelgeving van bitcoin en cryptocurrency ziet in Amerika.

Meest crypto-vriendelijke plek in Amerika

Terug naar Wyoming, de vriendelijke regelgeving in deze staat zorgt ervoor dat veel blockchainbedrijven zich er willen vestigen. In september verleende Wyoming een banklicentie aan cryptobeurs Kraken, zij hebben nu toestemming om bankdiensten te verlenen aan hun klanten.

In oktober volgde cryptobedrijf Avanti met een banklicentie. Avanti wil bewaring aanbieden van Avit, een getokeniseerde versie van de Amerikaanse dollar.

Leave a Reply