blog

Bitcoin nu groter dan Tesla en Facebook

By 9 februari 2021No Comments

Door het nieuws dat Tesla bitcoin heeft gekocht, is bitcoin meer waard geworden dan Tesla. Huh?

Bitcoin haalt Tesla in

Door de enorme aankoop van 1,5 miljard dollar aan bitcoin heeft Tesla onbedoeld geholpen om de marktkapitalisatie van bitcoin te laten uitstijgen boven die van het eigen bedrijf. Nu de prijs van BTC omhoogschiet naar nieuwe hoogtepunten, stijgt de marktkapitalisatie lekker mee. De marktkapitalisatie wordt berekend door het aantal uitstaande aandelen/coins te vermenigvuldigen met de marktprijs.

Bron: AssetDash

Bitcoin verslaat Tesla

Je kon er gisteren niet omheen, Tesla diende het formulier 10-K in bij de Amerikaanse SEC. Op dit formulier valt te lezen dat Tesla in januari voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin had gekocht. Volgens sommige schattingen komt dit bedrag overeen met ongeveer 15% van de nettokasposities van het bedrijf.

Het onmiddellijke effect zorgde ervoor dat bitcoin een nieuw record van meer dan 48.000 dollar haalde (39.600 euro). Uiteraard steeg ook de marktkapitalisatie van het actief naar een nieuw record. Ondanks dat bitcoin inmiddels weer iets is gezakt, blijft de marktkapitalisatie hoger dan die van Tesla.

Volgens informatie van AssetDash, heeft de stijging van de bitcoin koers ervoor gezorgd dat BTC nu de zevende plek inneemt. Tijd om de peilers te richten op de Chinese gigant Tencent ($ 911 miljard). Mocht bitcoin Tencent inhalen, dan zou de marktkapitalisatie voor het eerst kunnen groeien naar 1 biljoen dollar.

Ethereum staat in top 50

AssetDash laat de top 100 van activa zien op basis van marktkapitalisatie, en bitcoin is niet de enige die cryptocurrency vertegenwoordigt. De op een na grootste digitale valuta, Ethereum, maakt ook deel uit van deze felbegeerde ranglijst. Eigenlijk al sinds eind 2020, toen de marktkapitalisatie boven de 100 miljard dollar uitsteeg.

Doordat de munt ongeveer 1.800 dollar waard is, wat een ATH is, heeft de marktkapitalisatie de 200 miljard dollar overschreden. Hierdoor is het Ethereum gelukt om in de top 50 terecht te komen. De cryptomunt heeft hiermee PepsiCo, Pfizer, Chevron en Shopify achter zich gelaten. De volgende op de lijst zijn geen kleine namen: Coca-Cola, Exxon Mobil Corporation, Nike en Verizon Communications.

Leave a Reply