blog

Ethereum populair bij grote investeerders, op eerste dag CME 30 miljoen dollar volume

By 10 februari 2021No Comments

Chicago Mercantile Group (CME) biedt sinds maandag contracten op Ethereum aan en op de eerste handelsdag kon de beurs een volume bijschrijven van 30 miljoen dollar. Niet slecht.

Minimaal 370.000 euro

Het nieuwe product van CME werd op 8 februari gelanceerd, en op de eerste dag werden 388 contracten verhandeld. Hiervan waren 303 van de contracten gebruikt om te speculeren op de prijs van februari. Daarnaast waren er 84 contracten verhandeld die in maart aflopen. Het andere contract ging over april.

Elk contract van CME vertegenwoordigt 50 Ether, waarbij de beurs de minimale handelswaarde vaststelt op vijf contracten. Tegen de huidige Ethereum koers is dat ongeveer 450.000 dollar (370.000 euro).

Kleine premie

De ETH-futures van CME werden voor het laatst verhandeld voor 1.834,50 dollar. Dat is een premie van 1,5 procent vergeleken met de prijs van ether op de normale cryptomarkten. Aangezien het merendeel van de verhandelde contracten in februari afloopt, lijken handelaren te speculeren dat Ether de maand zal afsluiten tegen het huidige prijsniveau.

Hieronder de prijsontwikkeling van de futures van CME.

Bron: Tradingview

Records worden gebroken

Rondom de lancering van dit nieuwe product, steeg de koers van Ethereum naar nieuwe recordhoogtes. De munt wordt ontzettend veel gebruikt, voor verschillende doeleinden op het netwerk van Ethereum. Het oude record stamt uit januari 2018, toen lag de waarde iets onder de 1.500 dollar. Inmiddels kun je voor het nieuwe record hier 300 dollar bij op tellen.

Kan Ethereum Bitcoin flippen?

Tijdens de vorige bullrun drie jaar geleden, werd het woord ‘flippening’ geïntroduceerd. Het idee was dat je kon spreken van een flippening, als Ethereum Bitcoin inhaalt. Dat is nooit gelukt. Maar er zijn wel wat statistieken die een klein beetje flippening laten zien. Ryan Adams van Mythos Capital wijst naar data van CoinMetrics om de flippening te illustreren. Hij laat zien dat er nu meer waarde verhandeld wordt op Ethereum, dan op Bitcoin.

Volgens de ‘Flippening Index van Blockchain Center, die de sterkte van Ethereum vergelijkt met Bitcoin met acht belangrijke statistieken, heeft Ethereum Bitcoin al met de helft van zijn indicatoren ingehaald:

  1. aantal transacties
  2. aantal nodes
  3. transactievolume
  4. totale transactiekosten

De index laat zien dat de Google-zoekinteresse en marktkapitalisatie van Ethereum op ongeveer een kwart zit van die van Bitcoin. Het indexcijfer is nu 72,4. Gek genoeg heeft deze index nog nooit zo hoog gestaan, ook niet in 2017 of 2018.

Leave a Reply