blog

Analyse: Bitcoin ondanks 3% daling op weg naar nieuwe records

By 16 april 2021No Comments

Altcoins zijn aan het knallen, met dogecoin als uitschieter! Ondertussen is bitcoin met ruim 3.000 euro gedaald vanaf het hoogtepunt deze week. Maar ook bitcoin kan dit weekend zomaar opnieuw knallen, in deze analyse lees je waarom.

Bitcoin beweegt steeds minder

We beginnen met het grote plaatje, de weekgrafiek van de bitcoin koers. In het begin van 2021 zagen we een aantal flinke kaarsen, maar de koers beweegt in een steeds kleinere marge. Tot aan vorige week was de blauwe lijn op 59.050 dollar (49.346 euro) nog een sterke weerstand, maar daar is bitcoin nu doorheen gebroken. De koers is nu weer wat aan het dalen, kan de blauwe lijn nu juist een ondersteuning vormen?

In een stijgende lijn

De bewegingen worden dus kleiner, maar bitcoin bevindt zich nog steeds in een stijgende trend. Dat zien we beter wanneer we inzoomen naar de vieruursgrafiek. Daar zie je dat de koers eigenlijk al vanaf maart in een stijgend kanaal beweegt, tussen twee evenwijdige trendlijnen in.

Begin maart brak bitcoin even uit het kanaal. Op de grafiek hierboven zie je dat de bovenkant van het kanaal toen even een ondersteuning was. Maar in de week van 22 maart keerde bitcoin weer terug naar het kanaal. Op 26 maart vond de prijs ondersteuning op de onderste trendlijn.

En sindsdien is de bitcoin koers weer gevangen tussen deze twee trendlijnen. Zakt bitcoin helemaal terug naar de onderkant van het kanaal? Dan vindt de koers ondersteuning op ongeveer 59.500 dollar (49.717 euro). Stuitert bitcoin vanaf daar omhoog, dan is dat voor de lange termijn dus juist positief. De koers blijft dan in een stijgende trend.

Twee belangrijke niveaus

We zoomen nog verder in, want bitcoin maakt het spannend! Je kijkt nu naar de uurgrafiek vanaf zondag 11 april. Bitcoin lijkt nu steun te vinden op de oranje lijn op 61.200 dollar (51.134 euro), dit was eerder nog een sterke weerstand. Daaronder zie je al vrij snel de andere ondersteuning op 59.500 dollar (49.717 euro). 

Wat verwachten we van bitcoin?

Combineren we de laatste twee grafieken, dan krijg je onze verwachting voor de komende dagen. Je kijkt nu opnieuw naar de vieruursgrafiek van bitcoin, vanaf maart. We beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
In het positieve scenario vindt bitcoin ondersteuning op de oranje lijn op 61.200 dollar. Een belangrijke prijs, want dit was het vorige hoogtepunt op zaterdag 13 maart.

Stuitert de koers vanaf hier omhoog, dan kan bitcoin naar de bovenkant van het kanaal rond 67.000 dollar (55.977 euro).

Bearish
Wanneer bitcoin door de oranje ondersteuning zakt, is de rode lijn op 59.500 dollar (49.717 euro) het volgende niveau om in de gaten te houden. Dit eerdere steunpunt valt samen met de onderkant van het blauwe kanaal.

Leave a Reply