Bitcoinblog

Bitcoin koers in de toekomst, vliegende SUV’s en bitcoin-mania

By 16 april 2021No Comments

Nu de zon ons wat meer gaat verwarmen kunnen we eens wegdromen naar het jaar 2026; het jaar dat de radio mij misschien wel weet te melden dat je nu een vliegende SUV kunt aanschaffen. Ja je hoort het goed, de tijd van vliegende auto’s nadert ons in rap tempo. Wat zal er in 2026 nog meer anders zijn? Zullen er al landen een op blockchain draaiende currency hebben? Of nog mooier, zullen er landen overstag gaan en bitcoin, het digitale goud, gaan omarmen?

Als we tijdens deze dagdroom-sessie ons een voorstelling maken van de bitcoin koers dan ben ik benieuwd waar jij aan denkt. Wat zou er in die vijf jaar kunnen gebeuren aan adoptie waardoor we waardes gaan zien die we nu nog niet mogelijk houden? Net zoals het bereiken van $20.000 in 2016 praktisch onmogelijk leek. We zien dat alles om ons heen steeds duurder wordt door de gekozen weg van de Amerikaanse centrale bank (FED) en de Europese Centrale Bank (ECB).

Is het mogelijk dat bitcoin de $500.000 of zelfs $1.000.000 weet te behalen? Dat zou toch wat zijn. En ja, zolang we in dit tempo de economie kunstmatig omhoog houden, is het niet uit te sluiten.

Bitcoin koers nu

We leven natuurlijk nog niet in 2026 en zoals velen weten houd ik een realistische blik. Voor nu zien we die mooie uitbraak boven de $60.000. Het zou voor nu heel bullish zijn als we die dikke rode lijn waar we een aantal weken weerstand ondervonden, kunnen ombuigen in support.

bitcoin_koers_in_de_toekomst_vliegende_SUVs_bitcoin_mania_bitcoin_grafiekAfbeelding 1: de dagelijkse bitcoin koes grafiek op cryptocurrency exchange Coinbase

We houden hiermee de bullish case in stand en zouden de race naar de $68.000 kunnen vervolgen. Boven de medium Bollinger bands zitten we in de bullish structuur, dus is er niks aan de hand.

Uiteraard weet bitcoin altijd rare moves te maken en kunnen we een fade-out, zoals we in maart hebben gezien, niet uitsluiten. Om deze reden heb ik persoonlijk dan ook na het kopen van de retest op $58.600 daar nu ook mijn stop-loss geplaatst.

Op deze manier haal ik het risico van een flinke dump eruit en kan ik ook nog van het weekend genieten.

Gisterochtend gaf ik de Insiders al aan in de koersupdate dat de lagere tijdframes op bitcoin en ethereum wat wankel oogden. De ethereum koers heeft ook precies het doel van $2.500 behaald. Hiermee bereikten de indicatoren hoge waarden en deze zijn we nu wat afkoelen; ook hier dan nog weinig aan de hand. Support zou hier in een ideaal zomerzonnetje rond de $2.300 liggen.

bitcoin_koers_in_de_toekomst_vliegende_SUVs_bitcoin_mania_ethereum_grafiekAfbeelding 2: de dagelijkse ethereum koes grafiek op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals we hierboven zien zou die $2.300 een mooie test van de breakout zijn. Hieronder zouden we vlot terugzakken naar de $2.100-regio; dat lijkt meer een must hold.

Voor nu zou ik ook ruimte vrijmaken voor het genieten van de voorjaarszon en kijken hoe jij de komende maanden fluitend doorkomt. Spreken we elkaar op het compleet vernieuwde Discord platform voor Insiders?

Leave a Reply