blogExchanges

Investeer met deze nieuwe ETF in bitcoin- en crypto-gerelateerde bedrijven

By 16 april 2021No Comments

VanEck lanceert een nieuwe ETF op Nasdaq om blootstelling te bieden aan op digitale activa gerichte bedrijven. Deze exchange-traded fund heeft als doel om investeerders te trekken die niet direct in bitcoin of andere crypto’s wil investeren, maar juist in de bedrijven die hier mee werken.

Ecosysteem van bitcoin

De ETF, genaamd Digital Transformation ETF, zou blootstelling moeten bieden aan verschillende bedrijven op het gebied van digitale activa, waaronder crypto-beurzen, miningbedrijven, betalingsgateways, hardware en technologieleveranciers. Het is nog niet duidelijk of Coinbase hier ook in wordt meegenomen.

Het fonds zal echter niet direct of indirect via derivaten in cryptocurrency’s beleggen, aldus VanEck. De ETF heeft ticker-symbool ‘DAPP.’

DAPP probeert de prestaties van de MVIS Global Digital Assets Equity Index te volgen. De index bevat bedrijven die minstens 50% van hun inkomsten genereren of het potentieel hebben om minstens 50% van hun inkomsten te genereren uit cryptocurrency-projecten, of die minstens 50% van hun activa hebben geïnvesteerd in directe digitale activa of digitale activaprojecten.

‘Wij als bedrijf geloven al lang in het nut en de levensvatbaarheid van digitale activa als beleggingscategorie, en we zijn verheugd om investeerders blootstelling te bieden aan bedrijven die de digitale transformatie aansturen’, aldus Ed Lopez, algemeen directeur en hoofd van ETF-producten. bij VanEck.

ETF voor Bitcoin zelf

VanEck heeft afgelopen december ook een bitcoin ETF aangevraagd. Dit is de tweede poging van het bedrijf om goedkeuring voor de ETF te krijgen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC heeft de aanvraag van VanEck vorige maand erkend en moet later deze maand een beslissing bekendmaken. De SEC kan de aanvraag goedkeuren of weigeren of de herzieningsperiode verlengen.

De SEC heeft de handen vol aan cryptocurrency, ze zijn nog verwikkeld in een rechtszaak met Ripple, er zijn zeven bitcoin ETF’s aangevraagd en ze moeten de beursgang van Coinbase monitoren. Gisteren is ook bekend geworden dat Gary Gensler het nieuwe hoofd wordt van de SEC. En hij zal zich ook nog moeten bezighouden met het slagveld rondom GameStop.

Leave a Reply