blog

Analisten: ‘Falend beleid Wall Street is stimulans voor bitcoin’

By 24 maart 2020No Comments

Nu de Federal Reserve de geldkraan wijd open heeft gezet, is het interessant om te zien of bitcoin overeind blijft als safe haven. Goud heeft zich al jaren bewezen als veilige haven in tijden van crises, maar hoe zit dat met bitcoin? Verschillende analisten en fondsenbeheerders zijn in ieder geval positief over de toekomst van de cryptocurrency op lange termijn.

Beleid van Wall Street is alleen maar gericht op inflatie en devaluatie

Ari Paul is mede-oprichter van BlockTower Capital, hij laat regelmatig zijn mening horen op Twitter. Volgens hem kan bitcoin nog sneller zijn waarde bewijzen:

‘Tot vandaag was ik ervan overtuigd dat we minstens een paar maanden moesten wachten tot bitcoin en goud de bodem hebben bereikt. Beiden zijn nog steeds een risico-asset, maar Wall Street is nog maar gefocust op inflatie en devaluatie dan in 2009.’

Volgens Paul kan er binnen een jaar sprake zijn van een hogere inflatie van de Amerikaanse dollar. Omdat er nu miljarden dollars worden bijgedrukt, wordt de waarde van de dollar snel minder. En dat kan goed zijn voor bitcoin: ‘Misschien kan bitcoin en goud in waarde stijgen voordat aandelen dat doen. Let op, ik zeg misschien.’

Bitcoin heeft op lange termijn meer kans op succes

Luke Martin is een analist en schrijft voor Coinist Research. Volgens hem heeft bitcoin juist op lange termijn kans op succes: ‘Bedrijven sluiten hun deuren door deze pandemie, en dat zorgt voor een lagere omzet op korte termijn. Risico-assets zoals bitcoin dalen op korte termijn in waarde. Maar het gefaalde fiat-experiment vergroot de kansen van bitcoin om te slagen op lange termijn.’

Kan bitcoin zich loskoppelen van de aandelenmarkt?

Om zich te bewijzen als veilige haven moet de koers van bitcoin zich kunnen loskoppelen van de aandelenmarkten wereldwijd.

Op deze grafiek van analist Willy Woo zie je dat de koers van bitcoin en goud in eerste instantie daalt, samen met de koers van de S&P-500. Dat is een aandelenindex van de vijfhonderd grootste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven.

Na ongeveer een maand trekt bitcoin zich samen met goud los van de aandelenmarkt:

Het is nog vroeg om een definitieve conclusie te trekken, maar bitcoin lijkt een boost te krijgen door het falen van Wall Street.

Leave a Reply