blog

Amerikaanse grootbank Morgan Stanley biedt toegang tot bitcoin fondsen

By 17 maart 2021No Comments

Morgan Stanley is de eerste grote Amerikaanse bank die haar vermogende klanten de optie geeft om in bitcoinfondsen te investeren. Dat blijkt volgens CNBC uit een interne memo die de bank deelde aan haar investeerders. Morgan Stanley is geen kleine bank, ze beheren maar liefst 4 biljoen (trillion) dollar aan activa van vermogende klanten wereldwijd.

Grote vraag naar bitcoin

Volgens anonieme bronnen zal Morgan Stanley het mogelijk maken om in drie verschilende bitcoinfondsen te investeren. Twee van deze fondsen zijn, naar verluidt, van Galaxy Digital. Dit fonds is opgericht door Mike Novogratz. Die ken je misschien nog wel van zijn positieve verwachtingen over de bitcoin koers.

Het derde fonds is volgens CNBC een samenwerking tussen vermogensbeheerder FS Investments en bitcoinbedrijf NYDIG. Laatstgenoemde bedrijf liet gisteren nog weten dat er een grote kentering te verwachten is in de adoptie van bitcoin. Het is goed mogelijk dat NYDIG doelde op het nieuws van Morgan Stanley van vandaag.

Alleen voor vermogende klanten

Voorlopig laat Morgan Stanley alleen vermogende klanten beleggen in de drie bitcoinfondsen. De bank acht bitcoin geschikt voor klanten met “een agressieve risicotolerantie” die ten minste 2 miljoen dollar aan activa vasthouden bij de Amerikaanse grootbank.

Daarnaast moeten klanten minimaal 5 miljoen dollar op de bank hebben. Nieuwe klanten mogen nog niet meedoen, je moet minimaal een half jaar klant zijn bij Morgan Stanley.

Ten slotte mogen geïnteresseerde partijen niet meer dan 2,5 procent van hun totale vermogen aanwenden om in de drie bitcoinfondsen te investeren. Ga je uit van het minimumvermogen van 5 miljoen dollar? Dan gaat het om 125.000 dollar, of omgerekend 104.985 euro.

Steeds meer institutionele vraag naar bitcoin

De vraag naar bitcoin onder vermogende partijen blijft maar groeien. Bekende voorbeelden zijn MicroStrategy en Tesla, maar bitcoin begint ook steeds populairder te worden in Azië. Zo kondigde softwarebedrijf Meitu vandaag aan nog eens 21,6 miljoen dollar in bitcoin te investeren. Op het moment van schrijven beheert het beursgenoteerde bedrijf ongeveer 90 miljoen dollar aan bitcoin en ethereum.

Leave a Reply