blog

Ambtenaar Finland verkoopt 75 miljoen dollar aan bitcoin

By 9 januari 2021No Comments

Het lijkt erop dat de Finse douaneautoriteit, bekend als Tulli, binnenkort hele groene cijfers gaan schrijven. Ze zijn namelijk van plan om alle in beslag genomen bitcoins te verkopen.

Drugs en bitcoin

Het lokale Finse nieuwskanaal Yle schreef dat Tulli 1.981 bitcoin wil verkopen. In 2016 nam de Finse douane de bitcoins in beslag van een drugsdealer.

Op het moment dat de bitcoin in beslag werd genomen, was deze ongeveer 850.000 dollar waard. De Finse douane blijken sterke handen te hebben en ze hebben dan ook geduldig gehodld. Inmiddels is de bitcoin koers hard gestegen, en zijn deze in beslag genomen coins 75 miljoen dollar waard.

Sterke handen? Of angst

Tulli overwoog in 2018 al om de bitcoins via een veiling te verkopen, maar ze wilden niet dat de bitcoins weer in handen van criminelen of andere slechte handen zou komen. Pekka Pylkkänen, CFO van de douane, is hiervan teruggekomen. Pylkkänen zegt dat het agentschap uitvoerig heeft  overlegd met het ministerie van Financiën.

De ambtenaar voegt eraan toe dat de Finse douane van plan is om de digitale activa alleen of via een tussenpersoon te verkopen. Hij benadrukt dat de bitcoins zo snel mogelijk verkocht zullen worden.

Mooi rendement

Het lijkt er niet op dat Tulli opzettelijk de cryptocurrency vasthield met de gedachte om te wachten op een stijgende koers. Ze zagen deze bitcoins waarschijnlijk eerder als een potentiële bedreiging voor de samenleving. Wat de reden ook is, het lijkt erop dat het besluit zijn vruchten heeft afgeworpen met een gedenkwaardig rendement.

Bitcoin bereikt vrijwel elke dag nieuwe hoogtepunten. De koersstijging is er eentje die de geschiedenisboeken ingaat als legendarisch, ook zijn er ontzettend veel mensen iets rijker geworden. Althans, als je rijkdom kwantificeert in de euro of in de dollar. Een bitcoin blijft nog steeds één bitcoin.

Voor het weekend brak de bitcoin koers al met 41.000 dollar. De verwachting (geen koopadvies) is dat het niet lang meer zal duren voordat bitcoin naar 50.000 dollar gaat.

Leave a Reply