blogExchanges

Bitcoin bewaarder Bakkt maakt zich klaar voor beursgang

By 10 januari 2021No Comments

Het institutionele cryptocurrency bedrijf kan naar de beurs gaan tegen een waardering van 2 miljard dollar.

Na fusie openbaar gaan

Bloomberg schreef deze week dat Bakkt bezig is met een fusie met VPC Impact Acquisition Holdings (VPC). Als deze fusie succesvol is uitgevoerd, dan wil Bakkt aandelen openbaar aanbieden.

Het bedrijf Bakkt is eigendom van de Intercontinental Exchange (ICE) en zal als gevolg hiervan afzien van de traditionele initiële openbare aanbieding (IPO) -route en in plaats daarvan rechtstreeks handelen op een openbare beurs.

VPC is een special-purpose acquisitiebedrijf (SPAC), dat betekent dat zij gespecialiseerd zijn in het openbaar maken van andere bedrijven. Met SPAC’s kunnen retailbeleggers in private equity investeren, en een fusie zou betekenen dat ze aandelen van Bakkt op de open markt kunnen verhandelen.

Waarde 2 miljard dollar

Bronnen suggereerden tegen Bloomberg dat de deal Bakkt (gecombineerd met VPC) iets meer dan 2 miljard dollar waard zou moeten zijn. Dat is ontzettend goed nieuws, en een mooie exit zijn voor bestaande aandeelhouders die tot nu toe iets minder dan 300 miljoen dollar in Bakkt hebben geïnvesteerd.

Ondertussen is Bakkt, ondanks de gigantische waardering, een bescheiden speler gebleven op de bredere cryptomarkt. Het begon vorig jaar na verschillende vertragingen, met zijn innovatieve fysiek geleverde dagelijkse en maandelijkse Bitcoin-futures. Zoels je hieronder ziet is Bakkt één van de allerkleinste spelers op deze markt. Er werd ‘maar’ voor 160 miljoen dollar verhandeld.

Kleine speler

Het bedrag, hoewel aanzienlijk, is klein in vergelijking met bekendere spelers zoals Binance of Huobi, die vrijdag respectievelijk meer dan 35 miljard en 27 miljard verhandelden. Zelfs de Chicago Mercantile Exchange (CME), een oude beurs, verhandelde veel meer:​ 3,6 miljard dollar volgens data van analysebedrijf Skew.

Een andere beursgang waar de cryptowereld naar uitkijkt, is die van Coinbase. De Amerikaanse cryptocurrency exchange heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om publiek te gaan. Sommige analisten zijn van mening dat Coinbase maar liefst 28 miljard dollar waard zou kunnen zijn.

Leave a Reply