blog

Altseason? Stellar (125%), Nano (78%) en Lisk (47%) schieten de lucht in

By 24 november 2020No Comments

Altcoins zijn weer helemaal terug van weggeweest. Kijk je op coinvergelijkingswebsites zoals Coinmarketcap, dan vliegen de groene cijfers je om de oren. Dat terwijl bitcoin op dit moment zijwaarts beweegt. Is het nu opnieuw altseason?

In deze analyse bespreken we de grafieken van stellar, nano en lisk. Al deze coins zijn verkrijgbaar in BLOX, de alles-in-één cryptocurrency app. Cryptocurrency trading was nog nooit zo makkelijk geweest.

Opmars van de altcoins

Hieronder zie je de altcoin dominantie, van mei dit jaar tot en met nu. Met altcoin dominantie bedoelen we: uit hoeveel procent bestaat de cryptomarkt uit altcoins? Stijgt het percentage, dan wordt het aandeel van altcoins op de markt hoger.

In mei, juni en juli zorgde de plotselinge groei van Decentralized Finance (DeFi) tokens ervoor dat de altcoinmarkt een opleving kreeg. Tokens zoals Compound, YFI en Synthetix schoten de lucht in. Sommige coins behaalden een absurde winst van 1.000 procent in 24 uur.

In september, oktober en begin november sloeg bitcoin terug. Positief nieuws, zoals de investeringen van MicroStrategy en Square zorgde ervoor dat de bitcoin koers een flinke duw in de rug kreeg. Tegelijkertijd stagneerde de waarde van verschillende altcoins.

Nu lijkt het tij te keren, in twee dagen stijgt de altcoin dominantie van 33 procent naar bijna 39 procent.

Meer dan 383% herstel na corona

Op de grafiek hieronder zie je de groei van de totale marktwaarde van alle altcoins. De marktwaarde bereken je door het aantal munten te vermenigvuldigen met de waarde per munt. Dit jaar begon goed voor altcoins, maar ook de coronacrash trof de markt hard. Op het dieptepunt waren alle altcoins gezamenlijk 45 miljard dollar waard. Sindsdien is de marktwaarde met ruim 383 procent gestegen! De totale marktwaarde is nu op het hoogste niveau sinds mei 2018.

Dit lijkt een enorme groei, maar vergeleken met 2017 is dit nog maar het begin. Toen groeide de totale altcoinmarkt met een duizelingwekkende 121.000 procent, tot aan de piek van begin 2018. Kan de altcoinmarkt dit nog een keer herhalen?

Stellar 125% in vijf dagen

Een munt die ongelofelijk goed presteert is Stellar. In slechts vijf dagen tijd schoot de XLM koers met 125 procent omhoog. Dat zie je goed terug op de daggrafiek hieronder, de prijs lijkt bijna in een rechte lijn omhoog te gaan.

Al sinds juli 2019 is de rode balk rond 0,08 euro een belangrijke weerstand. In juli dit jaar was de koers even uitgebroken, maar kon stellar dit niet volhouden. De tweede poging in november is een stuk geslaagder, de koers verdubbelde en tikte zelfs even 0,16 euro aan.

Stellar bereikt hoogste waarde in 2 jaar tijd

We zoomen nu uit en kijken naar de weekgrafiek van stellar. De cryptomunt bevindt zich nu op het hoogste punt in twee jaar. Weet stellar de groene zone van 0,16 euro te doorbreken? Dan komt de blauwe weerstand van 0,25 euro in zicht 

Terugkeer van NANO

Een andere opvallende stijger is NANO, sinds afgelopen vrijdag is de koers met bijna 78 procent in waarde gestegen. Op de daggrafiek hieronder zie je dat de koers op vrijdag 20 november nog tegen de rode ondersteuning aan schuurde. Maar daarna vlamde de prijs moeiteloos door de oranje weerstand, direct door naar de groene lijn op 1,09 euro. Hier lijkt de koersstijging even te stoppen.

Maar lukt het NANO om door te stoten? Dan komt de blauwe lijn in zicht op 1,25 euro. Dat is het hoogste punt van 2020 en kan een belangrijke weerstand vormen. Maar daalt de koers, dan kan NANO net zo snel weer terugzakken naar 0,80 euro, de oranje lijn op de grafiek.

Lisk knalt door weerstand

Vanaf 23 september is lisk verkrijgbaar in BLOX. Op dat moment danste de koers nog rond mooi rond de 1 euro, toen een cruciaal niveau. Lisk wist de oranje lijn niet te verdedigen, en zakte door naar de ondersteuning van 0,88 euro. Vanaf daar is de koers met ruim 47 procent gestegen!

Weet lisk boven de groene lijn van 1,26 euro te blijven? Dan kan de prijs doorstoten naar 1,80 euro, het toppunt van 21 augustus.

Kortom, waar bitcoin nu zijwaarts beweegt weten de altcoins daarvan te profiteren! Wil je ook niets missen van alle prijsactie? Download dan de trading app BLOX, de makkelijkste manier om in altcoins te handelen. Bewaar alle coins in één app, en koop en verkoop je coins gewoon vanuit je broekzak. BLOX is verkrijgbaar voor Android en iOS:

Leave a Reply