blog

Ethereum haalt doel om ETH2.0 te lanceren, staking reward is 20%

By 24 november 2020No Comments

Het is officieel: de eerste fase van de meerfasige lancering van Eth2 begint op 1 december.

Dat komt omdat het aanbetalingsadres, waar ether naar verzonden kon worden voor staking op het nog te lanceren netwerk, haar doel heeft behaald. De drempel lag op 524.288 ethers, het minimale wat nodig is om beacon chain te lanceren. De beacon chain kan worden gezien als een soort ruggengraat voor het Eth2, ook wel bekend als Ethereum 2.0, netwerk.

Deadline gehaald

Volgens voortgangsupdates op Ethereum.org overschreed het contract de drempel rond 03:30 vanochtend. Op dit moment zijn er zelfs bijna 620.000 ethers gestort.

Zoals de onderstaande grafiek van TheBlock laat zien, begon het contract op 20 november een versnelde groei te vertonen, die vervolgens versnelde op 23 november, de laatste dag vóór de deadline van vandaag.

Proof-of-stake

De lancering van Eth2 is al lang in de maak, en het werken aan multi-client testnets die zijn ontworpen om bugs uit te roeien, heeft de verwachte lancering verschoven. Een belangrijk onderdeel van Eth2 is de verschuiving van proof-of-work mining naar proof-of -stake, die de economische onderbouwing van het netwerk fundamenteel zal veranderen.

Sharding om te schalen

De bovengenoemde beacon chain vormt een belangrijk onderdeel van de integratie van sharding. Dit is de techniek voor het opsplitsen van het Ethereum-netwerk in stukken of “shards” als maatregel voor het schalen van transacties.

De koers van ether, de native cryptocurrency van Ethereum, is de afgelopen dagen sterk gestegen en heeft maandag de grens van 600 dollar overschreden.

Rente is 20% op staking

Om te kunnen staken moet je 32 ether naar dat adres sturen, of als je minder ethers hebt, aansluiten bij een pool. Maar waarom zou je dat doen? Waarom zou je 32 ethers ter waarde van bijna 20.000 dollar op een netwerk vastzetten?

Je wordt er goed voor beloond. In de grafiek hieronder zie je dat hoe meer ethers er worden gestaked, de beloning daalt. Eigenlijk kun je dit zien als een soort rente. Op dit moment is er iets meer dan 600.000 ether gestort, wat neerkomt op een rente van 20,2 procent. Tel daar nog een eventuele prijsstijging bij op en je snapt waarom dit populair is.

Leave a Reply