blog

Als Tezos (XTZ) door 2,70 euro breekt ligt de weg vrij voor stijging van 17 procent

By 22 juli 2020No Comments

Vanaf vandaag koop je Tezos (XTZ) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX! Tezos is een smart contract platform, net als Ethereum. Op dit moment staat Tezos op nummer 13 grootste cryptomunten wat betreft marktwaarde, net onder Chainlink en EOS. Allemaal leuk en aardig, maar is het een goed moment om XTZ te kopen? Tijd voor een technische analyse!

Tezos heeft zich goed hersteld na coronacrisis

Eerst even een terugblik. Ook XTZ heeft een flinke klap gekregen na de uitbraak van het coronavirus. De cryptocurrency is sinds het hoogtepunt op 19 februari met ruim 75 procent in waarde gedaald. Maar tezos heeft zich knap hersteld, vanaf het dieptepunt is de koers met bijna 224 procent gestegen. Dat zie je hieronder op de daggrafiek van XTZ.

Flinke weerstand

Terug naar nu, want hoe staat het ervoor met de prijs van XTZ? Al sinds februari komt de koers van XTZ nauwelijks door de pittige weerstand van 2,70 euro, de groene balk op de grafiek hieronder. Gisteren deed de prijs van tezos een nieuwe poging om dit niveau te doorbreken, maar helaas zonder resultaat.

Afzwakkend momentum

Een andere indicator laat zien dat de koers de komende weken kan gaan dalen. Je kijkt nog steeds naar dezelfde grafiek, de grafiek onder de koers toont de MACD-indicator. Deze indicator geeft je informatie over het momentum van de koers. In de meeste gevallen geeft de MACD de richting van de trend aan: stijgen of dalen.

De MACD laat nu zien dat het momentum van de koers aan het afzwakken is. Dat kan je zien aan twee dingen. Allereerst zie je dat de groene balkjes licht kleuren en steeds kleiner worden.  Daarnaast beweegt de blauwe lijn richting de oranje lijn. De blauwe lijn dreigt onder de oranje lijn te breken. Dat noem je een bearish cross, en dat is vaak een voorbode voor een langere periode van dalende koersen.

Hoe de MACD precies werkt is een vrij technisch verhaal, in dit artikel lees je daar alles over.

Wat kunnen we van de koers van tezos verwachten?

Het lijkt erop dat de koers de komende dagen gaat dalen. Maar crypto’s zoals XTZ kunnen je altijd verrassen, en daarom beschrijven we twee mogelijke scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt XTZ door de weerstand van 2,70 euro (nu de oranje balk), dan ligt de weg open voor een stijging richting 3,20 euro. Dat is het hoogtepunt in febrauri, de groene balk op de grafiek.

Bearish
Maar wat als XTZ zakt? Dan zijn er twee niveaus die je in de gaten moet houden. De lichtrode balk is 2,30 euro, een belangrijke ondersteuning in de periode van eind april tot en met eind juni. Lukt het tezos niet om die prijs vast te houden, dan komt 2 euro in beeld. Dat is de bodem van begin deze maand, de donkerrode balk op de grafiek.

Leave a Reply