blog

Miljoenen dollars aan bitcoin verhandeld op peer-to-peer beurzen in India, Nigeria en Argentinië

By 22 juli 2020No Comments

Peer-to-peer bitcoin kopen is in opkomst, vooral in opkomende markten. Dat blijkt uit gegevens van Useful Tulips. Vooral in India, Ghana, de Filippijnen, Argentinië, Mexico en Egypte worden er records gevestigd.

Met peer-to-peer wordt bedoeld dat je direct bitcoin koopt van iemand anders. Dat is anders dan bitcoin kopen bij een exchange, waarbij je bitcoin koopt van een beurs. Er zijn verschillende platforms die peer-to-peer bitcoin kopen mogelijk maken, denk bijvoorbeeld aan LocalBitcoins en Paxful.

India de grootste markt

India laat de meeste handelsactiviteit zien, in de afgelopen zeven dagen is er voor 3,4 miljoen dollar aan bitcoin gekocht en verkocht. Ter vergelijking, het vorige record uit India dateert van december 2017. Toen werd er voor 2,9 miljoen dollar gehandeld.

Ook in Afrika steeds meer handel

Maar niet alleen in India wordt veel in bitcoin gehandeld. Verschillende Afrikaanse landen laten ook een toename zien in het aantal verhandelde bitcoins. Afgelopen week kochten Nigerianen bijvoorbeeld 9,9 miljoen dollar aan bitcoin op peer-to-peer beurzen. Dat is stukken meer dan de 4,2 miljoen dollar in de laatste week van maart.

Nigeria heeft daarmee veruit het hoogste handelsvolume van alle Afrikaanse landen. De hoge interesse in bitcoin in Nigeria merk je ook op een andere manier. Volgens Google wordt er wereldwijd het meest gezocht naar bitcoin in Nigeria.

Volgens Ray Yousef, CEO van Paxful, wordt de top drie afgesloten met Ghana en Kenia. Ghana heeft maar liefst vijftien van de afgelopen zeventien weken nieuwe wekelijkse records gevestigd. Twee weken achter elkaar werd een handelsactiviteit van meer dan 1 miljoen behaald.

In Argentinië dubbel zoveel bitcoins verhandeld

In de afgelopen drie weken behaalde ook Argentinië record na record. De maandelijkse handelsactiviteit is zelfs bijna verdubbeld.

Vorige maand verhandelde Argentinië nog 585.000 dollar aan bitcoin, terwijl in de afgelopen week nog net geen miljoen dollar aan bitcoin is gekocht en verkocht.

Ten slotte wordt er in Mexico ook veel bitcoins gekocht op peer-to-peer beurzen. Voor het eerst in 13 maanden werd er een wekelijks handelsvolume van meer dan 692.000 dollar genoteerd.

Leave a Reply