blog

Ethereum prijs stijgt met 7,5% en blockchain wordt bijna volledig benut

By 23 juli 2020No Comments

Het is op dit moment onmogelijk om het belang van Ethereum voor de cryptowereld te ontkennen. Velen kijken uit naar de nieuwste update naar Ethereum 2.0, waarbij staking mogelijk is. Daarnaast draaien bijna de hele DeFi sector en de grootste stablecoins op Ethereum.

Activiteit op blockchain

Volgens het laatste State of the Network-rapport van Coinmetrics helpt DeFi Ethereum momenteel om nieuwe hoogtepunten te behalen. We hebben het nu niet over de ethereum koers, maar over activiteit op de blockchain.

Bovenstaande grafiek illustreert de mediane vergoedingen van Ethereum die op het moment van schrijven zijn gestegen tot 0,50 dollar. Sinds oktober 2018 zijn de transactiekosten niet zo hoog geweest. De stijgende transactiekosten vallen grotendeels te wijten aan de populariteit van DeFi en de vele smart contracts die worden geopend en gesloten. Daarom zijn de cijfers zowel als goed en als slecht uit te leggen. Goed voor de statistieken voor de blockchain, maar slecht voor de munt ether. De koers is iets gestegen maar niet zo hard als de vele DeFi-coins. Daarnaast is het prijzig om ethers te verzenden.

Lange periode 95% gebruik

Volgens gegevens van etherscan.io, waar bovenstaande grafiek ook vandaan komt, is het voor het eerst in de geschiedenis van Ethereum dat de blockchain voor een langere periode voor 95% gebruikt wordt.

Een recente analyse van Messari concludeert ook dat Ethereum Bitcoin nu heeft overtroffen als het netwerk dat de meeste waarde per dag verplaatst. Dit komt door de veelzijdigheid aan use cases op de blockchain van Ethereum.

DeFi-tokens halen native munt ether in op Ethereum

Er is eigenlijk geen discussie zijn over de vraag of ether belangrijk is voor Ethereum of niet. Ether en de vele ERC-20 tokens blijven belangrijk om de blockchain van Ethereum draaiende te houden, maar dat is een meer technische benadering. Investeerders en handelaren voelen zich juist meer aangetrokken tot het jaarlijkse procentuele rente bij leendiensten en het rendement op DeFi-munten.

Een van de belangrijkste redenen waarom de groei van DeFi niet wordt vertaald naar de waarde van ether, is het feit dat ETH alleen wordt gebruikt voor gas om transacties op de blockchain te schrijven. Hiermee lijkt de rol van ether in DeFi meer op een nutsfunctie dan een investeringsmiddel. Analisten verwachten daarom ook niet dat een stijging van de koersen van DeFi-coins direct invloed heeft op de vraag naar ethers.

Ethereum koers stijgt wel

Ondanks dat de populariteit van DeFi waarschijnlijk geen invloed heeft op de koers van ether, blijft ETH een interessante munt om in te investeren. De afgelopen 24 uur is de ethereum koers met 7,5% gestegen.

Leave a Reply