blog

‘5000 dollar bitcoin nog mogelijk voor de volgende grote stijger’

By 5 december 2019No Comments

De koers van bitcoin groeide binnen een half jaar van 3000 dollar naar het hoogtepunt van dit jaar van 13.800 dollar, een groei van maar liefst 360%. Tussen april en juni leek er geen einde te komen aan de bullish groei. Nu we een half jaar verder zijn, is er nog steeds geen consensus bereikt waarom die piek ontstond. Veel traders en analisten dachten wel dat de periode van accumulatie toen al voorbij was en de koers voorlopig alleen maar zou stijgen.

Eerst nog een bodem

In een recent segment van de podcast WhatBitcoinDid van Peter McCormack was Tuur Demeester te gast. Demeester is de oprichter van Adamant Capital en schreef onlangs nog een goed stuk waarin hij de Nederlandse Protestantse Reformatie vergeleek met bitcoin. Hij bracht de accumulatietheorie van Richard Wyckoff ter sprake en suggereerde dat we binnenkort nog een bodem van de bitcoin koers kunnen verwachten, voor we de weg naar boven vinden.

Beluister de podcast hieronder via Soundcloud.

De piek kwam te vroeg

Demeester sprak over de run van april tot juni. Hij zegt dat de mensen die al langer in bitcoin zitten, achterover konden leunen omdat een nieuw type investeerders zich aandiende. Hij voegt hieraan toe dat de koopdruk hoog was.

Maar deze piek kwam veel te vroeg, de prijs liep voor op de marktcyclus. Demeester is er dan ook van overtuigd dat de volgende fase van accumulatie niet lang meer op zich laat wachten. Met accumulatie bedoelt Demeester de eerste fase in een stijgende cyclus. De bitcoin koers beweegt dan eerst voor een lange tijd zijwaarts, voordat bitcoin de weg omhoog weer vindt:

Na een rally heeft de markt behoefte aan een adempauze. Ze moeten op adem komen, want zo ga je hoger.

Zwakke handen

Volgens Demeester zal de prijs van bitcoin alleen maar hoger worden zodra de ‘weak hands’ hun bitcoins hebben verkocht. Maar die hoge prijs kan alleen maar bereikt worden als we de mogelijkheid van een nieuwe bodem niet uitsluiten. Hoewel het dit jaar meerdere keren leek alsof we de bodem hadden bereikt, moet er nog een laatste fase van heraccumulatie komen.

Demeester gelooft dat bitcoin nog kan dalen tot 5000 dollar. Hij voegt hier enige nuance aan toe door te zeggen dat dat geen slechte situatie is, als je het vergelijkt met een jaar geleden. Onder de streep is de waarde van bitcoin dan nog steeds gegroeid gedurende 2019.

Leave a Reply