blog

4 redenen waarom Bitcoin (BTC) aan het begin van een nieuwe bull run staat

By 26 juli 2020No Comments

Ki Young-Ju is CEO van marktanalysebureau CryptoQuant. Volgens hem zijn er drie belangrijke on-chain indicatoren die erop wijzen dat de bitcoin koers gaat stijgen. Young-Ju noemt een lagere verkoopdruk van bitcoin miners, een lagere instroom van bitcoins op exchanges en dalende reserves van crypto’s op beurzen. Hoe zorgen deze indicatoren voor een stijgende prijs?

1. Miners verkopen minder bitcoin

Bron: ByteTree

Uit de gegevens van ByteTree blijkt dat de bitcoin miners iets meer hebben verkocht dan wat ze in de afgelopen 12 weken hebben gemined. In de afgelopen drie maanden hebben de miners 7.281 BTC geproduceerd en 7.359 BTC verkocht.

Dat lijkt veel, maar er zijn slechts 78 bitcoin meer verkocht dan er zijn gemined. Ki-Young Ju spreekt dan ook over een lage verkoopdruk. En dat is goed voor de prijs van bitcoin. De prijs wordt namelijk bepaald door een balans tussen vraag en aanbod. Wordt er in korte tijd veel bitcoin verkocht, dan heeft dat een negatieve impact op de prijs. Maar zover is het nu dus nog niet.

Door de bitcoin halving in mei is de beloning in bitcoin voor miners gehalveerd. Toch hebben miners nog steeds vertrouwen in een goede afloop, miners gaan gewoon door waarmee zij bezig zijn. Dat blijkt wel uit de stijgende rekenkracht op het bitcoin netwerk, deze is nog nooit zo hoog geweest.

2. Weinig bitcoin naar beurzen

Op dit moment wordt er weinig bitcoin verstuurd naar beurzen. Dat zie je op de onderstaande grafiek van CryptoQuant.

Een lage instroom van bitcoins naar beurzen suggereert dat er minder investeerders en traders zijn die hun cryptocurrency’s willen verkopen op de markt. Omgekeerd geeft een uitstroom van bitcoins van beurzen juist aan dat investeerders hun bitcoin verplaatsen naar een persoonlijke wallet. Laatstgenoemde is juist een blijk van vertrouwen om bitcoin langer vast te houden.

Of zoals Ki Young-Ju in juni op Twitter deelde: “Koop bitcoin wanneer whales hun bitcoin van een exchange afhalen. De bull market begint meestal vier maanden nadat er veel bitcoin van de beurzen wordt gehaald.”

3. Bitcoinbalans op beurzen daalt snel

Naast een dalende instroom van nieuwe bitcoins op beurzen, zie je ook dat de voorraad bitcoins op beurzen snel slinkt. Blijkbaar halen investeerders hun bitcoins van beurzen af. Dat zie je op onderstaande grafiek van CryptoQuant terug. De voorraad bitcoins op beurzen is gedaald van 2,56 miljoen bitcoins naar 2,44 miljoen bitcoins.

Deze drie redenen zijn voor Ki Young-Ju genoeg om te stellen dat bitcoin aan het begin staat van een nieuwe bull market. Zowel investeerders als miners zijn minder bitcoin aan het verkopen, en dat kan alleen maar goed zijn voor de prijs.

4. Bitcoin is uitgebroken

Oké vooruit nog eentje dan! Afgelopen week schreven we dat de bitcoin koers uit een maandenlange driehoek is gebroken. Al sinds mei maakt de bitcoin koers steeds kleinere bewegingen op en neer, de prijs bewoog in een driehoek. Maar de koers is er nu aan de bovenkant uitgesprongen. Ook dat kan net dat ene zetje geven voor de volgende bull run.

Leave a Reply