blogExchanges

Binance overweegt het kopen van een bank

By 25 juli 2020No Comments

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs, overweegt om een bank over te nemen, of er zelf een te beginnen. Dit moet het makkelijker maken om te praten met regelgevers. Dat vertelde Changpeng Zhao, CEO van Binance, tijdens een Ask-Me-Anything op de YouTube-pagina van CoinMarketCap. Laatsgenoemde cryptowebsite is in april overgenomen door Binance.

Ideeën worden besproken bij Binance

Tijdens de AMA benadrukte Changpeng Zhao (CZ) dat het idee van het kopen of het opzetten van een eigen bank al een tijdje circuleert bij Binance. Op de vraag naar de plannen van Binance om “ooit een bank te lanceren met alle producten van de wereld”, antwoordde CZ dat “het idee om een bank te kopen als duizend keer naar voren kwam”.

CZ vertelde dat de ideeën voor een bankovername zijn besproken, maar dat Binance nog geen specifieke plannen heeft op dit moment. “Er zijn een aantal initiatieven of discussies gaande,” aldus de CEO, die eraan toevoegde dat Binance verschillende temas heeft die gespecialiseerd zijn in bankgerelateerde mogelijkheden. CZ gaf aan dat zijn betrokkenheid bij deze discussies beperkt is.

Verschuiving in houding van banken ten opzichte van cryptocurrency

Changpeng Zhao merkt verder dat de relatie tussen het traditionele financiële systeem en de crypto-industrie de afgelopen jaren positief is veranderd. “Twee jaar geleden wilde geen van de traditionele financiële banken met crypto’s werken, terwijl vandaag de dag zowel creditcardbedrijven als grote mondiale banken naar cryptocurrency kijken,” aldus CZ.

De CEO van Binance doelt daarbij mogelijk onder andere op de open houding van creditcardmaatschappij Mastercard, zij willen nu actief gaan samenwerken met cryptobedrijven. Ook mogen Amerikaanse banken van de toezichthouder bitcoin en cryptocurrency bewaren voor klanten.

Volgens CZ zorgt het overnemen van een bank niet voor het oplossen van alle problemen, maar kan het wel een handig hulpmiddel zijn:

“Het kopen van een bank lost niet alle problemen op. Wel geeft het ons waarschijnlijk een eenvoudiger kanaal om met wetgevers te praten.”

Niet de enige cryptopartij

Binance is niet de enige cryptopartij die een bank wil overnemen. Al in 2018 kocht de Litecoin Foundation aandelen in de Duitse WEG-Bank. Deze bank is nu voor bijna 30 procent in handen van cryptopartijen.

Leave a Reply