blog

Makers van Cryptokitties werken aan digitale verzamelobjecten van kinderboeken Dr Seuss

By 26 juli 2020No Comments

De makers van CryptoKitties, Dapper Labs, hebben aangekondigd dat ze Dr Seuss digitale verzamelobjecten gaan maken voor op de Flow-blockchain.

Digitale verzamelobjecten

Dapper Labs is een bedrijf dat op blockchain gebaseerde games en digitale verzamelobjecten bouwt. Het bedrijf werd opgericht in februari 2018 toen het zich afsplitste van Axiom Zen. Dapper Labs scheidde zich van Axiom Zen om de voordelen van decentralisatie te promoten met spelletjes. Roham Gharegozlou is de huidige CEO van Dapper Labs, terwijl Sam Gharegozlou, de president van Axiom Zen, bestuurslid is van Dapper Labs.

Axiom Zen is een startupgevestigd in Vancouver en Los Angeles en opgericht in 2012 door Roham Gharegozlou. Producten ontwikkeld door Axiom Zen hebben meer dan 200 miljoen consumenten en worden gebruikt door ’s werelds grootste organisaties. CryptoKitties, gelanceerd in december 2017, is een blockchain-applicatie waarmee gebruikers digitale versies van kittens kunnen ‘fokken’ en verhandelen. De game was op het hoogtepunt in zijn eentje verantwoordelijk voor 15% van het openbare Ethereum blockchain-netwerkverkeer.

Tot op heden is er voor iets minder dan 28 miljoen dollar verhandeld aan CryptoKitties, tegen een gemiddelde verkoopprijs van 41 dollar. De prijs van de meest waardevolle poes tot nu toe is 282.000 dollar.

Nieuwe blockchain bouwen

In september 2019 kondigde het bedrijf de ontwikkeling aan van Flow, een blockchain die vanaf de basis is opgebouwd om hoogwaardige ecosystemen van apps en games te ondersteunen zonder dat decentralisatie in gevaar komt. ‘Bitcoin en Ethereum laten zien hoe crypto de financiële wereld open en transparant kan maken. Flow zal hetzelfde doen voor consumenten van entertainment en cultuur’, aldus Roham Gharegozlou.

De laatste aankondiging van het bedrijf is een samenwerking met Dr. Seuss Enterprises om nieuwe digitale verzamelobjecten op de Flow-blockchain te bouwen. De meest iconische en populaire personages van kinderboekenschrijver Dr. Seuss, waaronder Cat in the Hat, The Lorax, Horton en Thing One en Thing Two worden verzamelobjecten. De online ervaring stelt fans van het enorme universum van Dr. Seuss in staat om digitale versies van hun favoriete personages te verzamelen.

Speciaal voor de fans

‘Dr Seuss-fans zijn enkele van de meest gepassioneerde fans ter wereld’, zegt Susan Brandt, van Dr Seuss Enterprises. ‘Door samen te werken met een bedrijf als Dapper Labs, een echte pionier op het gebied van blockchain, kunnen we onze fans iets geheel nieuws bieden. Dankzij digitale verzamelobjecten kunnen Dr. Seuss-fans hun favoriete personages op een nieuwe manier van genieten.’

In juli 2019 kondigden de National Basketball Association (NBA) en National Basketball Players Association (NBPA) een samenwerking aan met Dapper Labs, om NBA Top Shot te ontwikkelen, een nieuw digitaal platform voor basketbalfans om enkele van de beste momenten te verzamelen, te verhandelen en te bezitten in de geschiedenis van de competitie op de blockchain.

‘De innovatie en expertise van Dapper Labs maken van hen de perfecte partner om dit baanbrekende spel te introduceren en wat volgens ons de begeerde digitale verzamelobjecten zullen worden voor basketbalfans over de hele wereld’, zei Adrienne O’Keeffe van de NBA.

Leave a Reply