blog

3 redenen waarom Cardano superieur is aan Ethereum 2.0

By 29 mei 2021No Comments

Niemand heeft Charles Hoskinson geleerd wat de betekenis van bescheidenheid is. En maar goed ook, anders kregen we dit soort pareltjes niet. Cardano wordt vaak genoemd als de volgende Ethereum, maar volgens Hoskinson klopt dat niet helemaal. Hij geeft hier drie redenen voor: techniek, filosofie en doelgroep.

Ethereum doodt zichzelf, niet Cardano

Hij vertelt tegen Yahoo Finance dat Ethereum zichzelf eigenlijk doodt door de huidige proof-of-work blockchain te vervangen door Ethereum 2.0, een nieuwe variant op proof-of-stake.

Hoskinson beweert dat Cardano de marktleider is op het gebied van PoS, en dat ze voorop gaan in de strijd:

‘Wij leiden die strijd. We waren de eersten op de markt … Een motor maakt een BMW nog geen BMW. Het maakt er deel van uit, maar je hebt een heel ecosysteem nodig, een hele verzameling dingen.’

Geen Ethereum en Bitcoin is traag

De maker van Cardano zegt dat Eth 2.0 zich heeft verkeken op het gebied van bestuur, wat het moeilijk zal maken voor het ecosysteem om te evolueren zodra de oprichters met pensioen gaan of de bekendheid verliezen. Hoskinson noemde Bitcoin, dat hij vergelijkt met een houtgestookte stoommachine, als een voorbeeld van een systeem dat veel te langzaam evolueert:

‘Je hebt die Bitcoin-kernontwikkelaars die het systeem wanhopig willen ontwikkelen: hoewel kernontwikkelaars meerdere verbeteringen willen doorvoeren, zoals smart contracts en sidechains, kunnen ze niets gedaan krijgen.’

Andere doelgroep

Hij zegt ook dat Ethereum minder interoperabel is dan protocollen zoals Cardano, Polkadot, Cosmos die speciale voorzieningen treffen voor side chains. Ten slotte beweert hij dat Eth 2.0 en Cardano nog meer verschillen kent, naast de techniek en bijbehorende filosofie. Hoskinson doelt hiermee op de doelgroep van Cardano, en pocht even over zijn laatste successen:

‘We bereiken miljoenen mensen naar Afrika waar Ethereum gewoon niet om geeft.’

De ‘Afrika-strategie’ is de strategie om de acceptatie van Cardano op het Afrikaanse continent te stimuleren bij dagelijkse gebruikers en bedrijven. Deze strategie wordt opgedeeld in twee doelen. Het eerste doel is om samen te werken met lokale belanghebbenden bij het opleveren van projecten die echte problemen in de markt oplossen. Het tweede doel is om lokale ontwikkelaars op te leiden en op te leiden om oplossingen te bedenken voor lokale problemen.

Leave a Reply