blogExchanges

PayPal gebruikers kunnen binnenkort bitcoin naar eigen wallets sturen

By 30 mei 2021No Comments

Het Amerikaanse PayPal zet serieuze stappen om hun dienstverlening op het gebied van cryptocurrency’s uit te breiden. Zeven maanden geleden opende de betalingsprovider de mogelijkheid tot het kopen en verkopen van bitcoin en enkele altcoins. De belangrijkste kritiek op PayPal was tot dusver dat het onmogelijk was om de munten van het platform af te halen.

Nu lijkt daar verandering in te komen, want Reuters weet te melden dat het binnenkort mogelijk is voor PayPal gebruikers om hun cryptocurrency’s naar eigen wallets te sturen. PayPal geeft hiermee het signaal af nog niet klaar te zijn met cryptocurrency’s en de industrie steeds meer te omarmen.

Nog niet duidelijk wanneer functionaliteit beschikbaar is

De aankondiging van het nieuws kwam op woensdag, maar het is nog niet duidelijk wanneer PayPal van plan is de functie te activeren. Als de lancering hiervan enigszins lijkt op de initiële lancering van de handel in cryptocurrency’s op het platform, dan kunnen we een graduele en locatie-gebaseerde activatie verwachten.

Deze vervolgstappen van PayPal in de industrie lijken onderdeel van een duidelijke crypto strategie. CEO Dan Schulman heeft zich bijvoorbeeld al meerdere malen uitgesproken over het verdwijnen van contant geld en de rol die cryptocurrency’s daarbij kunnen spelen. “We zullen de komende tien jaar een enorme daling in het gebruik van cash geld zien en betalingen zullen zich verplaatsen naar de mobiele telefoon,” aldus Schulman.

Dat het cryptocurrency-avontuur PayPal voorlopig geen windeieren heeft gelegd is duidelijk. Eerder dit jaar gaf Schulman aan dat de vraag naar cryptocurrency’s een stuk hoger is dan ze bij PayPal hadden verwachten. Nu moet daar de kanttekening bij geplaatst worden dat PayPal geen beter moment had kunnen uitkiezen voor de integratie van cryptocurrency’s op het platform. Er zullen ook momenten zijn dat het minder gaat met de industrie en dat er geen hype heerst rondom crypto.

Concurrentie voor Coinbase?

Steeds meer spelers uit de traditionele financiële wereld beginnen cryptocurrency’s te ontdekken en te integreren in hun platforms. Naast PayPal zijn bijvoorbeeld ook Visa en Mastercard bezig om bitcoin aan hun dienstverlening toe te voegen. Het lijkt erop dat Coinbase, dat kortgeleden zijn debuut op de beurs heeft gemaakt, steeds meer concurrentie kan verwachten.

Het voordeel dat PayPal en andere grote betalingsproviders hebben ten opzichte van bedrijven als Coinbase is dat ze al een enorm netwerk van gebruikers hebben. Ze voegen alleen de mogelijkheden toe om cryptocurrency’s te gebruiken op hun respectievelijke platforms en ze kunnen van start.

De potentie van bedrijven als PayPal en Visa zijn misschien nog wel groter in deze industrie. Zij verwerken immers al voor miljoenen mensen reguliere betalingen. Als het deze bedrijven lukt om bitcoin te integreren in hun betaalnetwerken, dan zou je in theorie bijna overal met bitcoin kunnen betalen. Precies die ambitie heeft de CEO van Visa eerder dit jaar uitgesproken. Net als PayPal wil Visa beginnen met het aanbieden van de mogelijkheid om bitcoin te kopen en verkopen, om vervolgens ook betalingen mogelijk te maken.

Leave a Reply