blog

Analist verkoopt Bitcoin pas boven waarde van 1 miljoen… of helemaal niet!

By 29 mei 2021No Comments

PlanB, de crypto-analist die vooral bekend staat als pionier in het gebruik van het stock-to-flow (S2F) -model bij het voorspellen van de koers van bitcoin, zegt dat hij pas afstand wil doen van bitcoin bij het bereiken van twee niveaus.

Een miljoen dollar

In een tweet vertelt de Nederlandse analist zijn half miljoen volgers dat hij bereid is om de belangrijkste cryptovaluta ofwel tegen meer dan een miljoen te verkopen… of wachten tot de bitcoin koers op nul staat.

‘Ik zie mijn investering in bitcoin als een call-optie.’ Dit leest alsof hij een verzekering heeft afgesloten tegen de rest van de economie.

Voorspelling anders dan doelstelling

De cryptocurrency-analist eerder voorspelde eerder dat bitcoin 100.000 dollar zal bereiken op basis van het stock-to-flow-model en 288.000 USD op basis van het stock-to-flow cross asset (S2FX) -model. Toch is dat niet zijn doel, hij verlegt de focus nu op het oneindige potentieel van bitcoin. Dat is belangrijker dan de korte termijn.

‘Ik ben minder geïnteresseerd in 100.000 – 288.000 dollar, maar concentreerde me op halvering in 2024 en daarna. Ik geef niets om volatiliteit, asymmetrisch rendement is de sleutel ($ 0 versus $ 1 miljoen).’

Het oneindige potentieel onderstreept hij nog eens, door te stellen dat fiatgeld geen bodem kent.

Wie verkocht zijn bitcoin in mei?

PlanB legt ook uit dat de uitverkoop van Bitcoin vorige week leidde tot enorme verliezen van tientallen miljarden dollars.

‘Dus wat is er in mei gebeurd? Zwakke handen verkochten in mei ~ 1 miljoen BTC tussen 30.000 – 35.000 dollar… die ze in april kochten voor tussen de 55.000 –  60.000 dollar. Een duizelingwekkend verlies van 20 miljard USD. Het goede nieuws: deze 1M Bitcoin is nu in sterke handen.’

‘Voor nieuwelingen kan de beweeglijkheid van de bitcoin koers te veel zijn. We kennen allemaal het soort mensen dat in mei heeft verkocht. Kijk om je heen. Dit zijn altijd dezelfde mensen.’

Iemand reageert hierop door te stellen dat de ‘zwakke handen’ wellicht gedwongen moesten verkopen omdat ze een te grote positie met hefboomwerking innamen. Goed punt, besluit PlanB.

Leave a Reply