blog

Zuid-Korea wil toerisme boost geven door bitcoin en ethereum te accepteren

By 12 augustus 2020No Comments

Op twee toeristische hotspots in Zuid-Korea wordt getest met cryptocurrency-betalingsdiensten. Het project wordt uitgevoerd door CIC Enterprise, een dochteronderneming van Bitbeat, op twee populaire stranden.

Strand bij Busan

Volgens de Zuid-Koreaanse mediaoutlet ZDNet Korea werkt CIC Enterprise samen met Innotech, een betalingsdienstaanbieder, om cryptocurrency betalingen aan te bieden in rondom het Haeundae strand in Zuid-Korea. Haeundae is onderdeel van de grote stad Busan.

Het bedrijf hoopt het gemak, de transparantie en de betrouwbaarheid van elektronische betalingen te vergroten en zoekt naar digitale valuta om problemen op te lossen waarmee contante betalingen worden geconfronteerd. Door het project kunnen toeristen en lokale bewoners betalen voor veel producten en diensten, van watersportgerelateerde activiteiten tot reddingsvesten. Verschillende munten zoals Bitcoin, Ethereum en ERC20-tokens MCI en WAY worden geaccepteerd

Het gemak van betalingen met cryptocurrency

Een van de belangrijkste voordelen van het project is de snelheid en het gemak waarmee de betalingen kunnen worden uitgevoerd. Volgens het rapport verricht de gebruiker betaling via een QR-functie via een op Ethereum gebaseerde wallet of exchange die compatibel is met MCI-token of WAY-token. De betaling kan gebeuren aan het loket, via een QR-code en duurt tussen de 5 en 10 seconden, afhankelijk van de netwerksnelheid.

Het maakt het wel makkelijker om geen portemonnee meer naar het strand te hoeven meenemen. Geen kleffe briefjes waar zand aan plakt meer, je hebt alleen je telefoon nodig. Dit maakt het ook meteen een stuk veiliger.

BitBeat hoopvol voor de acceptatie van Bitcoin

De BitBeat Foundation ondersteunt deze pilot en hoopt dat verdere acceptatie van cryptocurrency’s zal volgen:

‘Ik hoop dat de virtuele valuta die op de Haeundae-gu stranden wordt gebruikt, in het echte leven op grotere schaal zal worden gebruikt. In de toekomst gaan we actief verschillende betaalmethoden introduceren in de regio zodat er volgend jaar vrij gebruik van gemaakt kan worden. We zullen proberen een betalingsomgeving voor virtuele valuta te bieden.’

Leave a Reply