blog

Zijn je Nike schoenen uit de sale echt of nep? VeChain heeft de oplossing

By 26 juni 2020No Comments

Het blockchain platform van VeChain zal worden ingezet om de echtheid te verifiëren van limited edition Nike Air Max 1 schoenen.

De Australische schoenenmaker Chase Shiel en winkelketen The Kickz Stand hebben deze week aangekondigd een lijn gelimiteerde schoenen te maken. Deze zijn gebaseerd op de Nike SB Dunk schoenen uit 2005.

De schoenen worden vanaf 28 juni uitsluitend verkocht via de website van Chase Shiel verkocht.

De rol van VeChain

Zoals je in de tweet hierboven kunt lezen, speelt VeChain ook een rol. De ToolChain Suite en Thor blockchain worden gebruikt om de schoenen te traceren.

De Australische schoenmaker onthulde in november 2019 voor het eerst dat ze samenwerken met VeChain. Ze tweetten dat VeChain zou worden gebruikt om de authenticiteit te bewijzen en namaakproducten te bestrijden.

Traceren met chips

De Nikes worden verzonden met VeChain’s tracking chip, waarmee klanten en winkels toegang krijgen tot gedetailleerde productinformatie door het scannen van een QR-code.

VeChain richt zich op kleinere schoenenfabrikanten die custom Nikes ontwerpen. Deze bedrijven hebben allemaal baat bij een methode om de echtheid van hun schoenen aan te tonen. Het lijkt of de strategie van VeChain zich richt op een belletje van Nike zelf.

Opsporen van voedsel in China

Begin deze maand kondigde VeChain samenwerkingen aan met twee bedrijven. De eerste is winkelketen Sam’s Club, een dochteronderneming van Walmart. De twee is de Shenzhen Yuhongtai Foods Company.

VeChain en Sam’s Club besloten tot een gemodificeerde versie van ToolChain om de supply chain van verschillende voedselproducten te volgen. De samenwerking met Shenzhen Yuhongtai Foods Company steekt iets anders in elkaar, deze gaat alleen om het volgen van producten afkomstig van varkens.

Ook ontwikkelde VeChain met gezondheidsorganisatie I-Dante een applicatie om testresultaten voor Covid-19 op te slaan. Dit platform wordt E-NewHealthLife en de bijbehorende app heet E-HCert. Het Mediteraans Ziekenhuis van Cyprus zal gebruik maken van deze app.

Leave a Reply