blog

XRP stijgt met 30% ondanks juridische uitdagingen Ripple

By 7 januari 2021No Comments

Het einde van 2020 en het begin van 2021 is een moeilijke periode voor cryptocurrency XRP. Dat komt door de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, de drijvende kracht achter XRP.

Op en neer

De XRP koers bedroeg halverwege december 0,64 dollar, maar kelderde in slechts enkele weken tijd naar 0,20 USD.

Maar in de eerste week van januari 2021 steeg de op vier na grootste digitale cryptocurrency met 37% terug naar 0,31 dollar, de huidige prijs. Volgens gegevens van onze Ripple koerspagina is de prijs de afgelopen 24 uur met 31% gestegen.

Toch, het voelt allemaal maar wat raar aan. De prijsstijging lijkt niet logisch.

Regent aanklachten

Immers, sinds de SEC Ripple heeft beschuldigd van het verkopen van niet-gelicentieerde effecten (XRP) in december 2020, hebben tientallen grote beurzen zoals Coinbase en Binance US XRP geschrapt. Gisteren stopte Blockchain.com ook met de handel in XRP en werd bekend dat de grote Ripple-investeerder Tetragon Financial Group een aanklacht indiende tegen het bedrijf.

Mati Greenspan, de oprichter van Quantum Economics: ‘De prestaties van XRP lijken vergelijkbaar te zijn met de rest van de markt.’

Alleen Verenigde Staten

Hoewel de lijst met beurzen die de handel opschorten of XRP schrappen, is gegroeid, heeft het actief nog steeds enige steun. Zo kan de hele wereld, op de VS na, nog gewoon handelen in XRP. De rechtszaak van de SEC heeft geen invloed op bijvoorbeeld Nederland of Azië.

Daarnaast zijn Amerikanen ook een burgerinitiatief begonnen. Er zijn meer dan 35.000 handtekeningen opgehaald voor een petitie op WhiteHouse.gov waarin de Amerikaanse federale overheid wordt gevraagd om XRP te beschouwen als een valuta. Ze zijn er nog niet, de drempel is 100.000 handtekeningen om een ​​officieel antwoord te krijgen.

Ten slotte hebben de grote mannen van Ripple Chris Larsen en Brad Garlinghouse, beide genoemd in de SEC-rechtszaak, onlangs het idee geopperd om het hoofdkantoor van het bedrijf om juridische redenen in het buitenland te vestigen.

Leave a Reply