blog

Ethereum bereikt all time high op Google

By 7 januari 2021No Comments

Ethereum stijgt in populariteit. Dat kun je meten aan het aantal zoekopdrachten op Google naar Ethereum. De koers van Ethereum nadert een all time high, maar loopt wat dat betreft achter op de populariteit.

Meer dan in 2017

De belangstelling voor Ethereum is op recordniveau, althans volgens de zoekgegevens van Google Trends. Google-zoekopdrachten naar ‘Ethereum’ zijn nu hoger dan in 2017, toen het activum voor het eerst bekend werd bij het grote publiek.

Ethereum was grotendeels onbekend in 2017, begon het jaar met een prijs van minder dan 10 dollar en steeg twaalf maanden later tot meer dan 1.400 USD. De stijging werd grotendeels veroorzaakt door de FOMO op de markt. Iedereen wilde iets met blockchain of een graantje meepikken van de ICO-hype.

2021 wordt anders

Drie jaar later ziet de wereld er heel anders uit voor ’s werelds op een na grootste digitale asset. ICO’s spelen nauwelijks een rol van betekenis op de markten, aangezien deze in 2018 kapot zijn gereguleerd. De use cases van Ethereum zijn stukken diverser geworden.

Tegenwoordig is Ethereum zoveel meer: DeFi, mogelijkheid tot staking bieden, dApps en smart contracts. Het is een multifunctionele basis voor een gedecentraliseerde financiële economie, niet alleen meer een excuus voor het verkopen van ICO’s.

‘DCinvestor’, een managementconsultant in de publieke sector, voorspelt dat Ethereum mainstream wordt:

‘Dit is de cyclus dat Ethereum & $ ETH mainstream gaan en de zeitgeist betreden. Elke Boomer & Gen X fondsbeheerder op Wall Street die nu naar Bitcoin kijkt, zal tegen het einde van 2021 (conceptueel) weten en begrijpen wat Ethereum is.’

De huidige bullmarkt wordt voor een groot deel gedreven door instellingen die naast Bitcoin duidelijk ook een tweede stukje van de cryptotaart willen. Grayscale heeft bijvoorbeeld momenteel 3,3 miljard dollar in zijn Ethereum Trust en blijft op agressieve manier nieuwe ethers kopen. Om dit in perspectief te plaatsen: Grayscale heeft meer ethers dan er is gestaked op het Beacon Chain-depositocontract.

De toename van Google-zoekopdrachten is een indicatie dat consumenten en de mainstream eindelijk enige interesse tonen terwijl de koers van Ethereum richting zijn all time high klimt.

Leave a Reply