blog

Wil McDonald’s Dogecoin accepteren als betaalmiddel?

By 20 januari 2022No Comments

Altijd al Big Macs willen kopen met Dogecoin? Wellicht kan dat binnenkort. McDonalds hint namelijk naar Dogecoin via een overduidelijke tweet.

McDonald’s tweet

Het officiële Twitter-account van de Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s wordt overspoeld met verzoeken om de cryptocurrency Dogecoin te accepteren.

Dit hebben ze helemaal aan zichzelf te danken. McDonalds reageerde namelijk op Bill Markus, de oprichter van de cryptocurrency, met een foto van Doge met een friet in zijn mond.

Het is mooi als grote bedrijven op een menselijke manier reageren op volgers. Daarom is het extra jammer dat McDonald’s vervolgens een standaardantwoord gaf en zei dat het de betalingservaring van zijn klanten zal blijven evalueren.

Bekend met crypto

Toch is McDonald’s geen vreemde van cryptocurrency. In november lanceerde McDonald’s een eerste collectie NFT’s ter ere van het 40-jarig jubileum van de McRib.

In juli 2018 introduceerde de fastfoodketen MacCoin. Dit kwam vlak na de epische bullrun van begin 2018, en velen gingen er toen vanuit dat de cryptotrein nog wel even door zou gaan. Dit bleek net zo’n teleurstelling te zijn als elke keer dat je er weer achter komt dat je frietsaus apart moet betalen, en dat het nooit genoeg is. De MacCoin bleek namelijk slechts een coupon te zijn om een gratis burger op te halen. Dit had niets met blockchain te maken.

Toch accepteert McDonald’s bitcoin als betaalmiddel, althans in El Salvador. Dat moet ook wel, aangezien het land bitcoin heeft geaccepteerd als wettig betaalmiddel, waardoor elk bedrijf de mogelijkheid moet bieden tot bitcoinbetalingen. Alle bedrijven die in het land actief zijn, inclusief multinationals, moeten bitcoin accepteren.

Dogecoin koers is geen happy meal

Zoals je in de grafiek hieronder kan zien, heeft de Dogecoin koers niet gereageerd op de geruchten.

Doge koers

Leave a Reply