blog

Bitcoin zakt tot 38.000 dollar, laagste punt in half jaar

By 21 januari 2022No Comments

Heel even leek het goed te gaan met bitcoin deze week, maar in het holst van de nacht zakte de koers in elkaar. De waarde is met 12% gedaald sinds het hoogste punt van gisteren.

Bitcoin is sinds 2 augustus niet meer zo laag geprijsd geweest. Destijds bewoog de koers opwaarts, om te herstellen van een dip dit op 22 juli de bodem bereikte.

Twee zones om in de gaten te houden

Hieronder de grafiek in dollars. Er zijn twee belangrijke zones om in de gaten te houden, waarbij de bovenste net is gevallen. Er was een supportniveau op 41.000 dollar (ongeveer 36.175 euro) die vannacht gevallen is. Dit niveau is sinds begin 2021 een belangrijk punt gebleken.

Een ander belangrijk niveau om in de gaten te houden is 30.000 dollar, ofwel 25.000 euro. Dat is de volgende echt grote supportniveau.

Bitcoin staat niet alleen

Bitcoin staat niet alleen, de daling van 12% gaat vergezeld met dalingen van de altcoins. Ethereum bevindt zich midden in een daling van 8% in de afgelopen 24 uur, Binance Coin nam afscheid van 10% van zijn waarde en Cardano verloor 9%.

Kijk hier voor een overzicht van alle cryptocurrency koersen.

Voor zo ver bekend hebben er de afgelopen 24 uur voor 720 miljoen dollar aan liquidaties plaatsgevonden.
De grootste enkele liquidatie vond plaats op BitMEX, ter waarde van 9,9 miljoen dollar.

Niet alleen de cryptomarkt beleeft een slecht begin van 2022. Er zijn verschillende redenen, een steekspel op het geopolitieke toneel, hoge inflatie,COVID-gerelateerde tekorten aan arbeidskrachten en goederen en aangekondigde renteverhogingen.

Kan bitcoin even op adem komen?

De Dow Jones daalde gisteren bijna 0,9%, waardoor de index dit jaar al 4,5% heeft moeten inleveren. NASDAQ doet het nog slechter, deze leverde gisteren 1,3% in en heeft dit jaar al 10% moeten inleveren. Het Nederlandse AEX is dit jaar met 4,3% gedaald.

De aandelenbeurzen hebben het voordeel dat ze dit weekend sluiten. Misschien moet bitcoin ook maar even sluiten, een winterslaap houden en januari overslaan.

Leave a Reply