blog

WhatsApp concurrent Signal accepteert Bitcoin, Ethereum en Chainlink

By 16 maart 2021No Comments

Draag je privacy een warm hart toe? Dan gebruik je vast al berichtendienst Signal. Toen Whatsapp in januari het nieuws haalde vanwege veranderende gebruikersvoorwaarden, werd Signal geopperd als privacy vriendelijk alternatief. Gebruikers van de berichten-app Signal kunnen het project nu ondersteunen met donaties in cryptocurrency’s zoals bitcoin.

Donaties voor non-profitorganisatie

Signal kondigde gisteren officieel aan dat het platform is begonnen met het accepteren van cryptodonaties als een vorm van ondersteuning voor de Signal Technology Foundation, de non-profitorganisatie achter de app. ‘Als non-profitorganisatie zijn we afhankelijk van jouw steun. Als je geduldig hebt gewacht tot Signal cryptocurrency-donaties accepteert, hoef je niet langer je vrijgevigheid te hodlen,’ schreef Signal.

Cryptocurrency-donaties maken nu deel uit van de sectie ‘Doneren’ van Signal op de officiële website en specificeert dat de nieuwe functie is ingeschakeld via een groot cryptodonatieplatform, The Giving Block.

Naast Bitcoin ook Chainlink, Ethereum en anderen

Signal accepteert twaalf verschillende cryptocurrency’s, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Gemini Dollar stablecoin, Basic Attention Token , Zcash en Chainlink. Vreemd genoeg accepteert Signal privacycoin Monero niet. Ook al zeggen ze anonieme donaties te steunen:

‘The Giving Block ondersteunt ook anonieme donaties,’ merkte Signal op de website. Signal is een onafhankelijke berichtenservice met end-to-end-codering. De Signal Technology Foundation werd in februari 2018 opgericht door WhatsApp-mede-oprichter Brian Acton, die zowel WhatsApp als Facebook verliet om in 2017 Signal te creëren.

Blokkeert China Signal?

Reuters schrijft dat het lijkt of China de chatapp Signal blokkeert. De site en app hebben geen verbinding meer zonder vpn. De Chinese regering heeft de blokkade nog niet bevestigd. De app werkt wel normaal in Hongkong, zegt Reuters. In de rest van China werkt de app alleen met een vpn. Vreemd genoeg kan de app wel gedownload worden voor iPhone, maar vervolgens werkt de app na installatie niet.

Volgens Sensor Tower is Signal bijna 510.000 keer gedownload op iOS in China en is het wereldwijd 100 miljoen keer gedownload in de App Store en Google Play samen.

Leave a Reply