blog

Werkloosheidscijfers, thuiswerken en Covid-19 maken bitcoin populair onder Egyptische jongeren

By 6 oktober 2020No Comments

Steeds meer Egyptenaren zien voordeel in het handelen en minen van bitcoin. Volgens een bericht op Al-Monitor, een Engelstalige nieuwspagina gericht op het Midden-Oosten, zijn met name Egyptische jongeren geïnteresseerd in het investeren in cryptocurrency’s.

Egyptenaren zien het nut van bitcoin

Wael al-Nahhas, een econoom en financieel adviseur van verschillende beleggingsinstellingen in Egypte, vertelt in een interview aan Al-Monitor:

“Veel jonge Egyptenaren begonnen te investeren in kleine bedragen ondanks de toename van de waarde van de bitcoin.  Ze begonnen met het minen van Satoshis, dat is een 100 miljoenste van een bitcoin, en op dagelijkse basis maken ze een winst van 4 tot 5 procent van het verschil tussen het kopen van bitcoin op de bodem en verkopen op de top. Dit is naast enkele driemaandelijkse of jaarlijkse winsten uit onverwachte stijgingen van de bitcoin koers.”

Werkloosheid drijft Egyptenaren naar bitcoin

Die winsten zijn nodig, want de werkloosheid is in Egypte gestegen van 7,7% in het eerste kwartaal van 2020 naar 9,6% in het tweede kwartaal. Dat betekent dat meer dan een half miljoen Egyptenaren hun baan zijn kwijtgeraakt, aldus de cijfers van het Egyptische Centrale Agentschap voor Publieke Mobilisatie en Statistiek.

Voor deze mensen kan het handelen in bitcoin zeker nuttig zijn.

Mohammed Abd el-Baseer is een bitcoin miner en lid van de Bitcoin Egypt Community. Hij vertelt aan Al-Monitor dat er verschillende factoren zijn die het makkelijker maakt voor Egyptenaren om bitcoin te overwegen. Mohammed noemt onder andere het thuiswerken, verkorte werktijden en de nieuwe avondklok die Egyptenaren ertoe zetten om te investeren in bitcoin in hun vrije tijd.

Steeds meer interesse in bitcoin

Hij schat dat meer dan 16.000 Egyptenaren zich hebben aangesloten bij de Bitcoin Egypt Community. Hij merkte echter op dat dit aantal hoger zou kunnen zijn, omdat mensen hun vrienden en familie kunnen leren hoe ze moeten investeren in cryptocurrency’s.

Steeds meer Egyptenaren zijn geïnteresseerd in het minen van en de handel in bitcoin, maar velen zijn bezorgd dat zij beschuldigd kunnen worden van fraude zonder de juiste wetgeving. Een wet die duidelijk maakt welke activiteiten al dan niet legaal kunnen worden beschouwd rond cryptocurrency’s zou volgens deskundigen binnenkort kunnen komen.

Leave a Reply