blog

Adam Back: ‘Bitcoin 50.000 dollar vóór 2022’

By 6 oktober 2020No Comments

De totale marktwaarde van bitcoin kan in de komende jaren stijgen naar een biljoen dollar. Dat zegt Blockstream CEO Adam Back op Twitter.

Bitcoin kan stijgen naar 50.000 dollar in twee jaar tijd

Adam Back reageerde op een nieuwsbericht van Yassine Elmandjra, een cryptocurrency analyst bij investeerdersmaatschappij ARK. Hij voorspelde afgelopen maand dat de marktwaarde van bitcoin kan stijgen naar 1 tot 5 biljoen dollar uiterlijk 2030.

Maar volgens Back is die voorspelling conservatief te noemen: “Dit is conservatief. Ik denk dat bitcoin een marktwaarde van 1 biljoen dollar kan bereiken binnen twee jaar, waarschijnlijk eerder. Dat staat gelijk aan een waarde van 50.000 dollar per bitcoin.”

Met de marktwaarde bedoelen we het aantal munten vermenigvuldigd met de waarde per munt. Op dit moment is de totale marktwaarde 198 miljard dollar. Ofwel 18,5 miljoen munten maal 10.732 dollar. Als Back zijn voorspelling uitkomt, dan moet de totale bitcoin markt met 400% groeien tot aan 2022.

Wie is Adam Back?

Adam Back is niet alleen CEO van Blockstream, maar ook cypherpunk en programmeur. In 2002 schreef hij een paper over hashcash, een manier om met een soort proof of work spam tegen te gaan in e-mails. Dit werk is in 2008 door Satoshi Nakamoto geciteerd in het bitcoin whitepaper. Indirect heeft Back dus aan de basis gestaan voor het bitcoin zoals wij dat nu kennen.

Andere analisten ook positief

Op de Twitterpost van Adam Back reageerden ook andere analisten. Volgens on-chain analysebureau ecoinometrics betekent een totale marktwaarde van 2 biljoen dollar dat elke bitcoin 100.000 dollar waard is. Ter vergelijking: alleen al het bedrijf Apple heeft een marktwaarde van 2 biljoen dollar.

Ecoinometrics gelooft dat bitcoin nog een heleboel ruimte heeft om te groeien. Wanneer bitcoin dezelfde marktwaarde heeft bereikt als goud, dan heeft elke bitcoin een waarde van 500.000 dollar.

Volgens het stock-to-flow model van de anonieme analist PlanB kan de bitcoin koers volgend jaar of het jaar erna naar 288.000 dollar stijgen. Volgens deze analist is het nog steeds mogelijk dat de prijs van bitcoin het model blijft volgen.

Leave a Reply