blog

Walmart installeert duizenden bitcoin geldautomaten, maar rekent 11%

By 22 oktober 2021No Comments

De Amerikaanse supermarktketen is een pilot gestart met bitcoin geldautomaten. In eerste instantie worden er 200 machines geïnstalleerd, maar het plan is om daar nog 8.000 automaten aan toe te voegen.

Nieuwsoutlet Bloomberg schrijft dat Walmart samenwerkt met fabrikant Coinstar en crypto-broker CoinMe. In het artikel staat geen duidelijke tijdlijn van wanneer de samenwerking start en binnen welke termijn deze geldautomaten worden geplaatst.

Grootste supermarkt ter wereld

Walmart is een Amerikaanse supermarktketen. Met 2,3 miljoen werknemers (data van 2020) is het een van de grootste particuliere werkgevers ter wereld. Het is ook het grootste detailhandelsconcern ter wereld. Walmart U.S. heeft ruim 4.700 vestigingen in de Verenigde Staten.

Hoe werkt het?

Klanten kunnen de bitcoin geldautomaat gebruiken door een bankbiljet in te voeren, ze krijgen hiervoor een papieren voucher met een inwisselcode. Om de code in te wisselen, moeten klanten een Coinme-account aanmaken en zich laten registreren als klant. Het is dus niet de bedoeling om anoniem geld te storten voor bitcoin.

Daarnaast kunnen klanten hun bitcoin niet van hun account opnemen, in het artikel staat ook niet of hier wel plannen voor zijn in de toekomst. Om gebruik te maken van deze dienst, wordt 11% toeslag in rekening gebracht. Ter illustratie: bij BLOX en BTC Direct kost het 1% om je euro’s in te wisselen voor bitcoin.

Daarbij moet wel gezegd worden dat er extra kosten verbonden zijn aan de automaten en aan het ontvangen van contant geld.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een automaat, volgens Coinspot staan er 25 bitcoin geldautomaten in Nederland.

Hopelijk geen fake nieuws

Dit is niet de eerste keer dat Walmart interesse heeft in cryptocurrency. In augustus hadden ze namelijk een vacature openstaan voor een manager om de digitale valutastrategie van het bedrijf te ontwikkelen. De vacature is inmiddels van de website van Walmart verwijderd.

Nu maar hopen dat het nieuws echt is. In september deelde iemand namelijk een vals persbericht dat Walmart een samenwerking zou aangaan met Litecoin. Door dit bericht steeg de litecoin koers kortstondig met 20%.

Leave a Reply