blog

Waarom Ethereum 20.000 dollar kan worden, en Ripple (XRP) kan stijgen naar 10 dollar

By 21 oktober 2021No Comments

In een reeks tweets legt analist Justin Bennett uit hoe Ethereum tegen januari 2022 zou kunnen stijgen tot 20.000 dollar (17.200 euro), mits bitcoin de markt niet teveel beïnvloedt.

‘Als bitcoin breekt met 65.000 dollar zonder een terugval, dan kan Ethereum stijgen naar de bovenkant van de trendlijn van mei. Hierdoor zou ETH in januari 20.000 dollar kunnen worden.’

Eerder 20.000 dollar dan 10.000 USD

Bennett denkt dat een top van 20.000 USD voor de ethereum koers waarschijnlijker is dan 10.000 dollar. Hij stelt dat de meeste traders onderschatten hoe groot de kapitaalinstroom is tijdens een parabolische run.

Hij waarschuwt ook voor te veel optimisme op de markt. Dit leidt namelijk vaak tot een overvloed aan long-posities (gokken op hogere prijs met hefboomwerking). Op zich is dat niet erg, maar als er te veel long-posities zijn dan is het volgens Bennett gebruikelijk dat er ook veel posities geliquideerd worden.

XRP kan naar 10 dollar stijgen

Voor XRP kijken we naar een analyse vol hopium van CrediBULL Crypto. Deze analist gelooft dat de koers van XRP deze cyclus voorbij de 10 dollar (8,60 euro) kan stijgen. Op dit moment zit de munt van Ripple in een consolidatieperiode. Dat is een moeilijk woord om te zeggen dat de koers niet zo veel beweegt.

Die consolidatieperiode, zegt hij, zou kunnen leiden tot een aanzienlijke stijging als die eenmaal voorbij is. De analist wees zijn bijna 250.000 volgers erop dat de cryptocurrency deze keer een flinke consolidatieperiode doormaakt.

CrediBULL Crypto merkte op dat de stap voorbij 10 dollar ‘niet zal gebeuren vanuit deze uitbreidingsfase.’ Hiervoor zijn nog meer consolidatieperioden nodig. In zijn grafiek wijst hij ook op wat hij expansion noemt. Tijdens de volgende expansie zou XRP in de buurt moeten komen van zijn recordhoogte.

De prijs van XRP bereikte begin 2018 een recordhoogte van ongeveer 3,40 dollar (2,82 euro), maar heeft in tegenstelling tot veel andere coins niet meer mogen ruiken aan dit bedrag. Op dit moment is XRP net geen hele euro waard.

Leave a Reply